Όχι απλά ένα Λογιστικό Γραφείο

Το λογιστικό γραφείο MoreThanTax διαθέτει πολυετή πείρα, εξειδικευμένο και άρτια κατηρτισμένο προσωπικό. Φροντίζει να ανταποκρίνεται με συνέπεια στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του κάθε πελάτη. Σαν αποτέλεσμα, οι παρεχόμενες υπηρεσίες που αφορούν φορολογικά, εργασιακά ή ασφαλιστικά ζητήματα, καλύπτουν ολοκληρωτικά τις σύγχρονες ανάγκες επιχειρήσεων, αλλά και ιδιωτών. Παρέχει επίσης Λογιστικές & Φοροτεχνικές Υπηρεσίες με εξειδίκευση στον Ιατρικό Κλάδο και συμβουλές σε ζητήματα ΕΟΠΥΥ

«Εξοικονομώ- Ανακαινίζω για Νέους»: Επιπλέον επιδότηση 15% για δικαιούχους σε συγκεκριμένες περιοχές

Άρθρα Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022 07:48

Επιπλέον 15% στο ύψος της επιδότησης του προγράμματος «Εξοικονομώ- Ανακαινίζω για Νέους» μπορούν να αποκτήσουν οι δικαιούχοι που μένουν σε δήμους ή δημοτικές ενότητες με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Περιβάλλοντος έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τους Δήμους που εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία, σύμφωνα με τον οδηγό του προγράμματος που είχε τεθεί σε διαβούλευση τον Οκτώβριο, ενώ ανακοίνωσε την παράταση της διαβούλευσης του Προγράμματος «Εξοικονομώ- Ανακαινίζω για Νέους» μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα. Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα, που εντάσσεται στην ευρύτερη Πολιτική Κοινωνικής Στέγασης της κυβέρνησης «Σπίτι μου» και δίνει τη δυνατότητα σε 20.000 νέους, ηλικίας από 18 έως 39 ετών με ατομικό εισόδημα έως 30.000 ευρώ και οικογενειακό έως 50.000 ευρώ με εμπράγματο δικαίωμα σε επιλέξιμη κατοικία, δηλαδή μονοκατοικία ή διαμέρισμα που χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία, να αναβαθμίσουν ενεργειακά και να ανακαινίσουν την κατοικία τους.Το «Εξοικονομώ για Νέους» περιλαμβάνει παρεμβάσεις ενεργειακής εξοικονόμησης, όπως αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμομόνωση, συστήματα θέρμανσης- ψύξης, συστήματα παροχής ζεστού νερού χρήσης και smarthome. Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όλοι οι νέοι που έχουν γεννηθεί από 01/01/1984 έως και 31/12/2005, με οικογενειακό εισόδημα έως 50.000 ευρώ για την ένταξή τους στο «Εξοικονομώ» και έως 20.000 ευρώ για την ένταξή τους στο «Ανακαινίζω».

Επιπλέον, οι δικαιούχοι θα πρέπει να είναι:

  • Ιδιοκτήτες του ακινήτου, με οποιοδήποτε εμπράγματο δικαίωμα και να το ιδιοκατοικούν, ή να είναι πλήρεις κύριοι, ή επικαρπωτές και το εκμισθώνουν, για να ενταχθούν στο «Εξοικονομώ για Νέους».
  • Ιδιοκτήτες του ακινήτου κατά πλήρη κυριότητα και ποσοστού 100% για να ενταχθούν στο «Ανακαινίζω για Νέους».

Το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ- Ανακαινίζω για Νέους» καλύπτει επιλέξιμες δαπάνες έως 35.000 ευρώ, για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση κατοικίας:

  • Επιλέξιμος προϋπολογισμός «Εξοικονομώ για Νέους»: έως 25.000 ευρώ. Το πρόγραμμα καλύπτει από 45% έως 90% του ποσού των επιλέξιμων ενεργειακών παρεμβάσεων, ενώ το υπόλοιπο ποσό μπορεί να καλυφθεί από άτοκο δάνειο.
  • Επιλέξιμος προϋπολογισμός «Ανακαινίζω για Νέους»: Έως 10.000 ευρώ. Το πρόγραμμα καλύπτει έως και το 30% του ποσού των επιλέξιμων παρεμβάσεων ανακαίνισης ενώ το υπόλοιπο ποσό μπορεί να καλυφθεί από χαμηλότοκο δάνειο έως 7.000 ευρώ.

Τελευταία Νέα