Όχι απλά ένα Λογιστικό Γραφείο

Το λογιστικό γραφείο MoreThanTax διαθέτει πολυετή πείρα, εξειδικευμένο και άρτια κατηρτισμένο προσωπικό. Φροντίζει να ανταποκρίνεται με συνέπεια στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του κάθε πελάτη. Σαν αποτέλεσμα, οι παρεχόμενες υπηρεσίες που αφορούν φορολογικά, εργασιακά ή ασφαλιστικά ζητήματα, καλύπτουν ολοκληρωτικά τις σύγχρονες ανάγκες επιχειρήσεων, αλλά και ιδιωτών. Παρέχει επίσης Λογιστικές & Φοροτεχνικές Υπηρεσίες με εξειδίκευση στον Ιατρικό Κλάδο και συμβουλές σε ζητήματα ΕΟΠΥΥ

Market Pass: Διπλή δόση για τους δικαιούχους τον Σεπτέμβριο

Άρθρα Τρίτη, 01 Αυγούστου 2023 06:59

Διπλή δόση αναμένεται να λάβουν τον Σεπτέμβριο οι δικαιούχοι του Market Passμετά την τρίμηνη παράταση που έδωσε το οικονομικό επιτελείο. Οι παλαιοί δικαιούχοι δεν χρειάζεται να κάνουν εκ νέου αίτηση, ενώ οι νέοι δικαιούχοι θα πρέπει να περιμένουν να ανοίξει η πλατφόρμα στο τέλος Αυγούστου. Τον Σεπτέμβριο, αναμένεται και η καταβολή του Youth Pass στους νέους.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι δικαιούχοι και οι παλαιοί και οι νέοι πρέπει να σπεύσουν για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων καθώς περίπου 900.000 φορολογικές δηλώσεις είναι σε εκκρεμότητα και το Market Pass εξαρτάται από τα δηλωθέντα εισοδήματα του 2022. Σημειώνεται ότι η επιδότηση του 10% επεκτείνεται και καλύπτει την περίοδο Αυγούστου- Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου. Άρα μέχρι τον Οκτώβριο θα ισχύει ο νέος κύκλος του Market Pass και είναι από 22 έως 100 ευρώ τον μήνα και εξαρτάται από τον αριθμό των μελών της οικογένειας. Τα ποσά αυτά θα τα λάβουν στο 100% όσοι ζητήσουν να πιστωθούν στην άυλη ψηφιακή κάρτα. Όσοι επιλέξουν τον τραπεζικό λογαριασμό θα τα λάβουν κουρεμένα κατά 20%, άρα θα λάβουν το 80% του ποσού.

Τον Σεπτέμβρη και απ’ ότι φαίνεται κάθε Σεπτέμβρη διότι είναι ένα μόνιμο μέτρο όπως έχει διευκρινίσει το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών οι νέοι που κλείνουν τα 18 ή 19 έτη θα λάβουν το Υouth Pass το οποίο είναι 150 ευρώ. Και εδώ υπάρχει διπλή δόση, αλλά δεν θα καταβληθεί τον Σεπτέμβρη. Δηλαδή όποιος νέος για παράδειγμα έκλεισε πέρυσι τα 18 και φέτος στα 19, θα λάβει τον Σεπτέμβρη 150 ευρώ για την περσινή χρονιά και του χρόνου θα λάβει 150 ευρώ για τη φετινή χρονιά που έκλεισε τα 19. Συνοπτικά η διπλή δόση αφορά όσους και όσες έχουν γεννηθεί μετά το 2004.

Τελευταία Νέα