Όχι απλά ένα Λογιστικό Γραφείο

Το λογιστικό γραφείο MoreThanTax διαθέτει πολυετή πείρα, εξειδικευμένο και άρτια κατηρτισμένο προσωπικό. Φροντίζει να ανταποκρίνεται με συνέπεια στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του κάθε πελάτη. Σαν αποτέλεσμα, οι παρεχόμενες υπηρεσίες που αφορούν φορολογικά, εργασιακά ή ασφαλιστικά ζητήματα, καλύπτουν ολοκληρωτικά τις σύγχρονες ανάγκες επιχειρήσεων, αλλά και ιδιωτών. Παρέχει επίσης Λογιστικές & Φοροτεχνικές Υπηρεσίες με εξειδίκευση στον Ιατρικό Κλάδο και συμβουλές σε ζητήματα ΕΟΠΥΥ

Market Pass: Τέλη Σεπτεμβρίου η καταβολή του πιθανότατα σε μια εφάπαξ δόση

Άρθρα Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2023 06:33

Στα τέλη Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα του νέου Market Pass, που θα αφορά την περίοδο Αυγούστου- Οκτωβρίου 2023 και για τη χορήγηση του οποίου θα ληφθούν υπόψη οι φορολογικές δηλώσεις του 2023.

Πιο συγκεκριμένα, η πλατφόρμα εκτιμάται ότι θα ανοίξει μόλις εκπνεύσει η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μόνο για τους νέους δικαιούχους και θα επωφεληθούν περίπου 2,8 εκ. νοικοκυριά. Όσον αφορά στους παλαιούς δικαιούχους, πιθανότατα η διαδικασία θα είναι αυτοματοποιημένη και δεν θα χρειαστεί να κάνουν νέα αίτηση. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, τα γενικά χαρακτηριστικά του Market Pass θα είναι ακριβώς τα ίδια με την προηγούμενη περίοδο και μοναδική διαφορά θα είναι ότι θα ληφθεί υπόψη η φορολογική δήλωση του 2023, δηλαδή τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2022. Αν κάποιος πέρυσι δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις, είτε γιατί μειώθηκε το εισόδημά του είτε αυξήθηκαν τα μέλη της οικογένειάς του, θα πρέπει να κάνει εκ νέου αίτηση με βάση την φορολογική δήλωση του 2023. Σε περίπτωση που κάποιος έλαβε το Market Pass μέχρι και τον Ιούλιο, αλλά τα έσοδά του αυξήθηκαν και ξεπέρασαν το όριο, τότε θα ενημερωθεί αυτομάτως από το σύστημα ότι δεν είναι δικαιούχος του επιδόματος. Ενημέρωση θα έχουν επίσης και οι παλαιοί δικαιούχοι που είναι εκ νέου δικαιούχοι.

Η καταβολή του επιδόματος ενδέχεται να γίνει με μια εφάπαξ πληρωμή σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα ή σε τραπεζικό λογαριασμό για τους δικαιούχους, πιθανότατα στο τέλος Σεπτεμβρίου. Το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό αναμένεται να μείνει το ίδιο, σε 10% επί του μηνιαίου ύψους αγορών, που είναι 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, συν 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος έως 1.000 ευρώ αγορών.
 

Τα εισοδηματικά κριτήρια παραμένουν ίδια και συγκεκριμένα:

  • έως 16.000 ευρώ ο άγαμος
  • έως 24.000 ευρώ ο έγγαμος
  • επιπλέον 5.000 ευρώ για κάθε παιδί μετά το πρώτο

Και τα περιουσιακά:

  • έως 250.000 ευρώ ο άγαμος
  • έως 400.000 ευρώ ο έγγαμος

Υπενθυμίζεται πως σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει την ψηφιακή κάρτα, η ενίσχυση θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορές σε καταστήματα τροφίμων και λαϊκές αγορές έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023. Αν ο δικαιούχος επιλέξει την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό, θα λαμβάνει το 80% της ενίσχυσης, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς περιορισμούς.

Τελευταία Νέα