Όχι απλά ένα Λογιστικό Γραφείο

Το λογιστικό γραφείο MoreThanTax διαθέτει πολυετή πείρα, εξειδικευμένο και άρτια κατηρτισμένο προσωπικό. Φροντίζει να ανταποκρίνεται με συνέπεια στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του κάθε πελάτη. Σαν αποτέλεσμα, οι παρεχόμενες υπηρεσίες που αφορούν φορολογικά, εργασιακά ή ασφαλιστικά ζητήματα, καλύπτουν ολοκληρωτικά τις σύγχρονες ανάγκες επιχειρήσεων, αλλά και ιδιωτών. Παρέχει επίσης Λογιστικές & Φοροτεχνικές Υπηρεσίες με εξειδίκευση στον Ιατρικό Κλάδο και συμβουλές σε ζητήματα ΕΟΠΥΥ

Μέχρι αύριο η καταχώρηση IBAN για το επίδομα των μακροχρόνια ανέργων

Άρθρα Σάββατο, 02 Μαϊος 2020 11:42

Εκπνέει αύριο η προθεσμία υποβολής ΙΒΑΝ για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΕΔ.

Στην ανακοιίνωση αναφέρεται ότι από την ημερομηνία ενάρξεως λειτουργίας της ηλεκτρονικής διαδικασίας καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για τους μακροχρόνια ανέργους, ύψους 400 ευρώ, την Πέμπτη 23 Απριλίου, έως το βράδυ της 1ης Μαΐου, 117.000 (70%) από τους συνολικά 168.000 δικαιούχους είχαν επικαιροποιήσει, επιβεβαιώσει ή καταχωρίσει στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN).

Από τις 51.000 των δικαιούχων που δεν έχουν επικαιροποιήσει, επιβεβαιώσει ή καταχωρίσει IBAN, οι 24.000 δικαιούχοι έχουν IBAN καταχωρισμένο στον ΟΑΕΔ και μπορούν είτε να το επιβεβαιώσουν είτε να καταχωρίσουν νέο μέχρι και αύριο. Εάν δεν προβούν σε καμία ενέργεια, τα 400 ευρώ θα καταβληθούν, μετά τις 3 Μαΐου, στο ΙΒΑΝ που είναι ήδη καταχωρισμένο στον ΟΑΕΔ. Οι υπόλοιποι 27.000 δικαιούχοι που δεν έχουν IBAN καταχωρισμένο στον ΟΑΕΔ πρέπει να καταχωρίσουν τα στοιχεία τους μέχρι και αύριο. Εάν δεν προβούν σε καμία ενέργεια, τα 400 ευρώ δεν είναι δυνατόν να καταβληθούν.

Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά το διάστημα από την 1η Απριλίου 2019 έως και τις 16 Απριλίου 2020 (12-24,5 μήνες ανεργίας), παρέμειναν άνεργοι έως και τις 16 Απριλίου 2020 και δεν έλαβαν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας.

Τελευταία Νέα