Όχι απλά ένα Λογιστικό Γραφείο

Το λογιστικό γραφείο MoreThanTax διαθέτει πολυετή πείρα, εξειδικευμένο και άρτια κατηρτισμένο προσωπικό. Φροντίζει να ανταποκρίνεται με συνέπεια στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του κάθε πελάτη. Σαν αποτέλεσμα, οι παρεχόμενες υπηρεσίες που αφορούν φορολογικά, εργασιακά ή ασφαλιστικά ζητήματα, καλύπτουν ολοκληρωτικά τις σύγχρονες ανάγκες επιχειρήσεων, αλλά και ιδιωτών. Παρέχει επίσης Λογιστικές & Φοροτεχνικές Υπηρεσίες με εξειδίκευση στον Ιατρικό Κλάδο και συμβουλές σε ζητήματα ΕΟΠΥΥ

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα δάνεια που έχουν προεγκριθεί

Άρθρα Δευτέρα, 11 Μαϊος 2020 12:10

'Ανοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τη χορήγηση των χαμηλότοκων δανείων από το σύστημα Taxis που αφορά στους 90.000 δικαιούχους επιχειρήσεις της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους έως τις 15 Μαίου για να λάβουν το δάνειο, το οποίο θα κυμαίνεται από 2.000 ευρώ κατ’ ελάχιστο (για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις) και θα φτάνει έως και τα 500.000 ευρώ το μέγιστο. Οι τελικές αιτήσεις, οι οποίες πρέπει να υποβληθούν άμεσα καθώς το υπουργείο Οικονομικών σκοπεύει να καταβάλλει τα χρήματα ενδεχομένως και αύριο, θα γίνουν στην σελίδα https://www.aade.gr/mybusinesssupport.

Η διαδικασία

Μπαίνοντας στο aade.gr/MyBusinessSupport όπου και είχαν υποβάλει τις αιτήσεις τους, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορέσουν να ενημερωθούν για το ποσό του δανείου που προεγκρίθηκε για αυτούς και τους ακριβείς όρους χορήγησης του δανείου τους. Προκειμένου να τους πιστωθεί άμεσα το δάνειο, θα πρέπει να συμπληρώσουν την Αίτηση Χορήγησης και να επιλέξουν το τελικό ποσόν του δανείου (αν ενδεχομένως χρειάζονται και ζητήσουν μικρότερο ποσόν από το εγκριθέν) αλλά και να αποδεχθούν τους όρους αποπληρωμής όπως περιγράφονται στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ. Δικαίωμα αίτησης έχουν μόνο οι 90.000 δικαιούχοι επιχειρήσεις που έχουν καταθέσει σχετική αίτηση και επελέγησαν:

  • είτε επειδή σταμάτησαν να λειτουργούν με κρατική εντολή
  • είτε λόγω μείωσης του κύκλου εργασιών τους, ως ακολούθως:
  1. για τις επιχειρήσεις με απλογραφικά, εφόσον παρουσιάζουν μείωση του κύκλου εργασίων κατά 6,7% τουλάχιστον το πρώτο τρίμηνο του 2020, σε σχέση με τον μέσο όρο του πρώτου τριμήνου των τριών προηγούμενων ετών, με βάση τη δήλωσή τους στην πλατφόρμα «myBusinessSupport»
  2. για τις επιχειρήσεις με διπλογραφικά, εφόσον παρουσιάζουν μείωση κατά 20% τουλάχιστον του κύκλου εργασιών κατά τον μήνα Μάρτιο του 2020, σε σχέση με τον μηνιαίο μέσο όρο των τριών προηγούμενων ετών
  3. για τις επιχειρήσεις που δεν υπόκεινται σε ΦΠΑ, αλλά και για τις νέες επιχειρήσεις και για τις εποχικές επιχειρήσεις, η πτώση του τζίρου διαπιστώνεται με άλλους τρόπους.

Τελευταία Νέα