Όχι απλά ένα Λογιστικό Γραφείο

Το λογιστικό γραφείο MoreThanTax διαθέτει πολυετή πείρα, εξειδικευμένο και άρτια κατηρτισμένο προσωπικό. Φροντίζει να ανταποκρίνεται με συνέπεια στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του κάθε πελάτη. Σαν αποτέλεσμα, οι παρεχόμενες υπηρεσίες που αφορούν φορολογικά, εργασιακά ή ασφαλιστικά ζητήματα, καλύπτουν ολοκληρωτικά τις σύγχρονες ανάγκες επιχειρήσεων, αλλά και ιδιωτών. Παρέχει επίσης Λογιστικές & Φοροτεχνικές Υπηρεσίες με εξειδίκευση στον Ιατρικό Κλάδο και συμβουλές σε ζητήματα ΕΟΠΥΥ

Τέλος στην έκπτωση ενοικίου- Νέα μέτρα στο τραπέζι

Άρθρα Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020 13:03

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο παράτασης της υποχρεωτικής μείωσης των ενοικίων κατά 40% σε επιχειρήσεις, η οποία λήγει στις 31 Αύγουστου και αφορά συγκεκριμένες επιχειρήσεις των κλάδων της εστίασης, τουρισμού, των μεταφορών, του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο ενός νέου μέτρου με προαιρετική εφαρμογή από τους ιδιοκτήτες αλλά με φορολογικά κίνητρα για όσους το εφαρμόσουν.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προσανατολίζεται στην κατάργηση του υποχρεωτικού αυτού μέτρου και στην αντικατάστασή του με άλλο μέτρο, το οποίο θα επεκτείνεται σε περισσότερες επιχειρήσεις, αλλά δεν θα έχει τον χαρακτήρα του υποχρεωτικού. Στην κατεύθυνση αυτή κινείται η κυβέρνηση θέλοντας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που επιβαρύνουν το σύνολο της αγοράς, ιδιαίτερα τις επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου, για τις οποίες η συγκεκριμένη ρύθμιση έπαψε να ισχύει από τον Ιούνιο ενώ παρουσιάζουν δραματική μείωση των τζίρων τους. Την ίδια ώρα στο υπουργείο Οικονομικών προβλέπουν ότι στο τέλος του έτους τα έσοδα στα δημόσια ταμεία θα είναι σημαντικά μειωμένα καθώς οι ιδιοκτήτες δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σε υποχρεώσεις όπως ο φόρος εισοδήματος και ο ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι της συζήτησης έχει πέσει και εξετάζεται η αντικατάσταση του ισχύοντος μέτρου με την κάλυψη μέρους της απώλειας των ενοικίων που θα υπάρξει για τους ιδιοκτήτες ακινήτων στην περίπτωση οικειοθελών συμφωνιών με τους μισθωτές για προσαρμογή των ενοικίων στις νέες συνθήκες που δημιούργησε στην αγορά η πανδημία. Σήμερα το κράτος καλύπτει περίπου το 30% της απώλειας που έχουν οι ιδιοκτήτες από τη μείωση ενοικίου με τη μορφή συμψηφισμών με τρέχουσες φορολογικές υποχρεώσεις.

Πηγή: in.gr

Τελευταία Νέα