Όχι απλά ένα Λογιστικό Γραφείο

Το λογιστικό γραφείο MoreThanTax διαθέτει πολυετή πείρα, εξειδικευμένο και άρτια κατηρτισμένο προσωπικό. Φροντίζει να ανταποκρίνεται με συνέπεια στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του κάθε πελάτη. Σαν αποτέλεσμα, οι παρεχόμενες υπηρεσίες που αφορούν φορολογικά, εργασιακά ή ασφαλιστικά ζητήματα, καλύπτουν ολοκληρωτικά τις σύγχρονες ανάγκες επιχειρήσεων, αλλά και ιδιωτών. Παρέχει επίσης Λογιστικές & Φοροτεχνικές Υπηρεσίες με εξειδίκευση στον Ιατρικό Κλάδο και συμβουλές σε ζητήματα ΕΟΠΥΥ

Τέλος Νοεμβρίου η καταβολή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Άρθρα Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2020 17:19

Εντός της τελευταίας εβδομάδας του Νοεμβρίου θα καταβληθεί στους δικαιούχους η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Σε συνέντευξη που παραχώρησε, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως ο τέταρτος κύκλος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής  καλύπτει όλους όσους έχουν κλείσει με αναγκαστικά μέτρα ανεξαρτήτως ΚΑΔ ή πτώσης τζίρου.

Ο κ. Σταϊκούρας εξήγησε πως “πρέπει να ενημερωθούν οι δικαιούχοι της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Γιατί πολλοί, όπως για παράδειγμα οι ιδιοκτήτες ταξί, ίσως δεν γνώριζαν πως μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν από το εν λόγω μέτρο. Επανέλαβε πως κατά 50% πλέον θα είναι μη επιστρεπτέο το ποσό. Το υπόλοιπο έχει πολύ χαμηλό επιτόκιο. Στον 4ο κύκλο θα κριθεί η συμμετοχή με βάση την μείωση τζίρου τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Ο 5ος  κύκλος του Δεκεμβρίου θα διανεμηθεί με βάση την μείωση του τζίρου μηνός Νοεμβρίου.”

Είπε επίσης πως μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής μέχρι σήμερα έχουν πέσει στην πραγματική οικονομία περίπου 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε περίπου 150 χιλιάδες επιχειρήσεις. Στη συνέντευξή του επισήμανε πως “όλες οι εκτιμήσεις της ΕΕ δείχνουν ισχυρή ανάκαμψη το 2021 και ακόμα πιο ισχυρή ειδικά για την Ελλάδα στο βασικό σενάριο” Ωστόσο, πρόσθεσε πως όσο οι χώρες μπαίνουν σε δεύτερο lockdown και νέα περιοριστικά μέτρα, η ανάκαμψη που προσδοκάται συρρικνώνεται. Εξήγησε πως “όλα εξαρτώνται από την υγειονομική κρίση” και όσο οι περιορισμοί γίνονται αυστηρότεροι ή διαρκούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, η ανάκαμψη συρρικνώνεται.

 “Ελπίζουμε για το καλύτερο, αλλά είμαστε και προετοιμασμένοι για το χειρότερο” είπε. Αναφέρθηκε στο πακέτο των 3,3 δισ. ευρώ, αλλά επισήμανε πως κρατάμε και πολεμοφόδια για τη συνέχεια, λέγοντας πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συνεχίσει για όσο χρειασθεί να λαμβάνει μέτρα στήριξης. “Κρατάμε και πολεμοφόδια γιατί δεν γνωρίζουμε την ένταση και την έκταση της υγειονομικής κρίσης” είπε.

Για το εύρος των επιπλέον μέτρων που μπορεί να ληφθούν είπε πως “είμαστε και σε ένα καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας”. Εξήγησε πως ναι μεν υπάρχει δημοσιονομική ευελιξία αλλά “αυτό δεν σημαίνει ότι η χώρα συστηματικά κάθε δύο με τρεις μήνες δεν εποπτεύεται από τους θεσμούς”.

Τελευταία Νέα