Όχι απλά ένα Λογιστικό Γραφείο

Το λογιστικό γραφείο MoreThanTax διαθέτει πολυετή πείρα, εξειδικευμένο και άρτια κατηρτισμένο προσωπικό. Φροντίζει να ανταποκρίνεται με συνέπεια στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του κάθε πελάτη. Σαν αποτέλεσμα, οι παρεχόμενες υπηρεσίες που αφορούν φορολογικά, εργασιακά ή ασφαλιστικά ζητήματα, καλύπτουν ολοκληρωτικά τις σύγχρονες ανάγκες επιχειρήσεων, αλλά και ιδιωτών. Παρέχει επίσης Λογιστικές & Φοροτεχνικές Υπηρεσίες με εξειδίκευση στον Ιατρικό Κλάδο και συμβουλές σε ζητήματα ΕΟΠΥΥ

Επιστρεπτέα Προκαταβολή και το 2021

Άρθρα Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020 13:41

Τη "μονιμοποίηση" του μέτρου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζοντας ότι θα καταβληθεί και το 2021.

"Έχουμε χρήματα να παρεμβαίνουμε ανάλογα με τη διάρκεια και τη δυναμική της κρίσης" είπε και επανέλαβε πως η χώρα δεν έχει πάρει χρήματα από το πακέτο των 1,3 τρισ. ευρώ της ΕΕ λέγοντας πως πιθανώς μέχρι τέλος του μήνα να έρθουν τα πρώτα χρήματα από το Sure. Επισήμανε πως δεν υπάρχει λόγος σήμερα να προσφύγουμε στον ESM γιατί είναι εξαιρετικά χαμηλό το κόστος δανεισμού και έχουμε διαθέσιμα. Ο ίδιος τόνισε ότι θα υπάρξουν επιπλέον παρεμβάσεις στήριξης στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού εξηγώντας πως θα πρόκειται για πολιτικές που θα επεκταθούν από το 2020 στο 2021 λόγω του δεύτερου κύματος υγειονομικής κρίσης. "Για παράδειγμα πολύ πιθανόν είναι να πρέπει να επεκταθεί το πρόγραμμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και το 2021" αφού "βοήθησε πάρα πολύ τις επιχειρήσεις". Επανέλαβε πως η ΚΥΑ για τον 4ο κύκλο Επιστρεπτέας θα εκδοθεί τις επόμενες μέρες και η εκταμίευση των πόρων επιχειρείται να γίνει το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. "Τρέχουμε την άσκηση με γρήγορους ρυθμούς σε σχέση με τις προηγούμενες προκηρύξεις γιατί θέλουμε τον ίδιο μήνα που λάβαμε την απόφαση, δηλαδή το Νοέμβριο, να γίνει και η εκταμίευση των πόρων".

Για τις επιταγές είπε πως είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα, "το κοιτάμε γιατί έχει πολλές διαστάσεις, θέλει πάρα πολύ μεγάλη προσοχή" και "προφανώς υπάρχει μία ιδιαίτερη ανάγκη να αντιμετωπίσουμε το θέμα". Πρόσθεσε πως "τις αμέσως επόμενες ημέρες θα είμαστε έτοιμοι να τοποθετηθούμε και για αυτό". "Πρέπει ανά πάσα στιγμή να είσαι έτοιμος να βοηθήσεις στην πραγματική οικονομία ανάλογα με τη δυναμική της υγειονομικής κρίσης. Να ρίχνεις όπλα στη μάχη αλλά να κρατάς και πολεμοφόδια γιατί δεν ξέρει κανείς πόσο θα κρατήσει η κρίση. Έχουμε κρατήσει χρήματα στο ταμείο για να μπορέσουμε να παρεμβαίνουμε ανάλογα με την δυναμική της υγειονομικής κρίσης" κατέληξε. 

Τελευταία Νέα