Όχι απλά ένα Λογιστικό Γραφείο

Το λογιστικό γραφείο MoreThanTax διαθέτει πολυετή πείρα, εξειδικευμένο και άρτια κατηρτισμένο προσωπικό. Φροντίζει να ανταποκρίνεται με συνέπεια στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του κάθε πελάτη. Σαν αποτέλεσμα, οι παρεχόμενες υπηρεσίες που αφορούν φορολογικά, εργασιακά ή ασφαλιστικά ζητήματα, καλύπτουν ολοκληρωτικά τις σύγχρονες ανάγκες επιχειρήσεων, αλλά και ιδιωτών. Παρέχει επίσης Λογιστικές & Φοροτεχνικές Υπηρεσίες με εξειδίκευση στον Ιατρικό Κλάδο και συμβουλές σε ζητήματα ΕΟΠΥΥ

Σε ξενοδοχεία και εστίαση τα κονδύλια της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 4

Άρθρα Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020 08:38

Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, καφέ-μπαρ- εστιατόρια, ταβέρνες, βενζινάδικα και περίπτερα μοιράστηκαν τα κονδύλια της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 4 καθώς μοιράστηκαν τα περισσότερα χρήματα των κρατικών δανείων. Τα στατιστικά των τεσσάρων κύκλων Επιστρεπτέας Προκαταβολής αποκαλύπτουν τους μεγάλους «κερδισμένους».

Συγκεκριμένα τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν ότι μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 4 μοιράστηκαν:

290 εκατ. ευρώ τα ξενοδοχεία και επιπλέον 60 εκατ. ευρώ διατέθηκαν σε ενοικιαζόμενα δωμάτια

112 εκατ. ευρώ μοιράστηκαν τα εστιατόρια , ποσό το οποίο προσαυξάνεται με επιπλέον 82 εκατ. ευρώ σε ταβέρνες, 56,7 εκατ. ευρώ σε καφέ μπαρ και 36,4 εκατ. ευρώ σε αναψυκτήρια

50, 2 εκατ. ευρώ  τα βενζινάδικα

44,6 εκατ. ευρώ μοιράστηκαν οι  εκμεταλλευτές περιπτέρων

39,5 εκατ. ευρώ τα καταστήματα ειδών ένδυσης

33,6 εκατ. ευρώ οι κατασκευαστές ακινήτων

Στην κατηγοριοποίηση των πολυπληθέστερων ομάδων που ενισχύθηκαν στις πρώτες θέσεις εμφανίζονται  οι βαμβακοκαλλιεργητές ( 8.879 μοιράστηκαν 8,9 εκατ. ευρώ), οι εκτροφείς αιγοπροβάτων ( 8.354 δικαιούχοι με ενισχύσεις 8,6 εκατ. ευρώ ) και οι εκμεταλλευτές ταξί με οδηγό τον ιδιοκτήτη ( 8.244 δικαιούχοι 18,6 εκατ. ευρώ). Αν αθροιστούν βέβαια, οι διαφορετικοί ΚΑΔ παροχής καταλυμάτων ( ενοικίαση επιπλωμένων, ξενοδοχεία, κλπ) και εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ , αναψυκτήρια κλπ) οι οποίοι πήραν βαθιά ανάσα ρευστότητας , είναι σαφές ότι αφήνουν πίσω αριθμητικά τους δικαιούχους του πρωτογενούς τομέα.

Σε επίπεδο νομών η μερίδα του λέοντος ανήκει  στην Αττική όπου παράγεται άλλωστε και το μισό ΑΕΠ της χώρας. Από τα  5,178 δις ευρώ των τεσσάρων πρώτων κύκλων επιστρεπτέας (με εξαίρεση την τελευταία πληρωμή της περασμένης Παρασκευής) τα 1,983 δις ευρώ μοιράστηκαν 128.939 φορολογούμενοι στην Αττική και ακολουθούν: ο νομός Θεσσαλονίκης με 420 εκατ. ευρώ σε 36.530 δικαιούχους, οι Κυκλάδες με 312 εκατ. ευρώ σε 12.399 δικαιούχους, τα Δωδεκάνησα με 285 εκατ. ευρώ σε 13.332 δικαιούχους και και τα Χανιά με 149,3 εκατ. ευρώ σε 9.982 δικαιούχους.

Τελευταία Νέα