Όχι απλά ένα Λογιστικό Γραφείο

Το λογιστικό γραφείο MoreThanTax διαθέτει πολυετή πείρα, εξειδικευμένο και άρτια κατηρτισμένο προσωπικό. Φροντίζει να ανταποκρίνεται με συνέπεια στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του κάθε πελάτη. Σαν αποτέλεσμα, οι παρεχόμενες υπηρεσίες που αφορούν φορολογικά, εργασιακά ή ασφαλιστικά ζητήματα, καλύπτουν ολοκληρωτικά τις σύγχρονες ανάγκες επιχειρήσεων, αλλά και ιδιωτών. Παρέχει επίσης Λογιστικές & Φοροτεχνικές Υπηρεσίες με εξειδίκευση στον Ιατρικό Κλάδο και συμβουλές σε ζητήματα ΕΟΠΥΥ

Μικρές επιχειρήσεις: Έρχονται δάνεια έως 50.000 ευρώ

Άρθρα Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2021 11:50

Δάνεια έως 50.000 ευρώ θα δοθούν σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, στο πλαίσιο της συμφωνίας του υπουργείου Ανάπτυξης με την Αναπτυξιακή Τράπεζα. Αυτό ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός,Άδωνις Γεωργιάδης.


Όπως είπε "εμείς συμφωνήσαμε με την Αναπτυξιακή Τράπεζα και δεσμεύσαμε ένα ποσό 400 εκατ. ευρώ. Αυτό το ποσό και η προκήρυξη θα βγει μέσα στον Ιανουάριο με τις τράπεζες. Ποια είναι η διαφορά από το τρέχον Εγγυοδοτικό; Θα έχουμε μεγαλύτερες εγγυήσεις από το τρέχον Εγγυοδοτικό, δηλαδή θα χρειάζονται οι επιχειρήσεις λιγότερες εξασφαλίσεις για να πάρουν το δάνειο. Άρα περισσότερες επιχειρήσεις θα περνάνε τον πήχη για να πάρουν το δάνειο. Και δεύτερον το δάνειο αυτό θα είναι έως 50.000 ευρώ.Τι θα πει αυτό: ότι θα είναι ένα δάνειο το οποίο θα απευθύνεται σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Δηλαδή όταν έχεις βάλει όριο τις 50.000 ευρώ, να υπολογίζεις ένα μέσο όρο δανείων περίπου 30.000 ευρώ".


Σε ερώτηση αναφορικά με τις προϋποθέσεις που θα δοθούν αυτά τα χρήματα στις επιχειρήσεις απάντησε πως "θα τα βγάλουμε στον αέρα, θα είναι περίπου οι μισές εξασφαλίσεις από όσες σήμερα ζητάει το Εγγυοδοτικό. Εάν σήμερα ζητά το Εγγυοδοτικό περίπου 40% του δανείου εκεί θα πηγαίνει στο 30% στο 20%. Εμείς πιέζουμε τις τράπεζες να τηρήσουμε πάντα την αναλογία και ανά νομό. Δηλαδή εάν δούμε ένα νομό να πέφτει από τον μέσο όρο παρεμβαίνουμε και λέμε γιατί σε αυτόν τον νομό δεν δώσατε δάνεια .Εμείς δεν αφήνουμε κανέναν Έλληνα πίσω. Όλοι οι Έλληνες είναι συμπολίτες μας που έχουμε κληθεί να τους προστατέψουμε .Άρα δεν θα αφήσουμε κανένα πίσω όσο μακριά και εάν μένει από την Αθήνα".

Τελευταία Νέα