Όχι απλά ένα Λογιστικό Γραφείο

Το λογιστικό γραφείο MoreThanTax διαθέτει πολυετή πείρα, εξειδικευμένο και άρτια κατηρτισμένο προσωπικό. Φροντίζει να ανταποκρίνεται με συνέπεια στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του κάθε πελάτη. Σαν αποτέλεσμα, οι παρεχόμενες υπηρεσίες που αφορούν φορολογικά, εργασιακά ή ασφαλιστικά ζητήματα, καλύπτουν ολοκληρωτικά τις σύγχρονες ανάγκες επιχειρήσεων, αλλά και ιδιωτών. Παρέχει επίσης Λογιστικές & Φοροτεχνικές Υπηρεσίες με εξειδίκευση στον Ιατρικό Κλάδο και συμβουλές σε ζητήματα ΕΟΠΥΥ

Δώρο Χριστουγέννων: Πότε θα καταβληθεί το τελευταίο τμήμα στους εργαζόμενους σε αναστολή

Άρθρα Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 09:24

Eως την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου αναμένεται να καταβληθεί το τελευταίο τμήμα του δώρου Χριστουγέννων σε 645.054 εργαζόμενους, που τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης τον Δεκέμβριο. Πρόκειται για την αναλογία της αναστολής από 1η έως 31 Δεκεμβρίου.

Όσοι ήταν σε αναστολή εργασίας ολόκληρο τον Δεκέμβριο θα λάβουν έως την Παρασκευή 73 ευρώ. Οι υπόλοιποι θα λάβουν αναλογία, σύμφωνα με τις ημέρες της αναστολής τους. Ειδικότερα οι υπάλληλοι των εμπορικών καταστημάτων των οποίων η αναστολή ανακλήθηκε για να εργασθούν θα λάβουν 28 ευρώ. Η αναλογία του επιδόματος Χριστουγέννων πιστώνεται απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό (ΙΒΑΝ) του κάθε μισθωτού. Το μεγαλύτερο τμήμα του δώρου είχε δοθεί από το κράτος στις 21 Δεκεμβρίου σε 1.060.434 εργαζόμενους και αναλογούσε στο χρονικό διάστημα της αναστολής σύμβασης εργασίας για την περίοδο 1η Μαΐου έως 30 Νοεμβρίου. Εν τω μεταξύ, η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων των αναστολών συμβάσεων για τον μήνα Ιανουάριο στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ εκπνέει την Κυριακή 31 Ιανουαρίου. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δημοσιευτεί η ΚΥΑ για το θεσμικό πλαίσιο των αναστολών Ιανουαρίου, ενώ η πληρωμή της ειδικής αποζημίωσης για τις αναστολές συμβάσεων του Ιανουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρώτο 10ήμερο του Φεβρουαρίου.

Την ίδια ώρα, σε εκκρεμότητα είναι η πληρωμή των ειδικών αποζημιώσεων Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου για τους εργαζόμενους των οποίων οι εργοδότες υπέβαλλαν τελευταία στιγμή και εντός Ιανουαρίου τις αρχικές ή διορθωτικές δηλώσεις για τις αναστολές συμβάσεων των αντίστοιχων μηνών. Υπενθυμίζεται πως το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» άνοιξε τον Ιανουάριο για μερικές μέρες ώστε να υποβληθούν διορθώσεις ή και αρχικές δηλώσεις από εργοδότες για τους μήνες Οκτώβριο- Δεκέμβριο. Προσπάθειες καταβάλλονται ώστε να πληρωθούν τα αντίστοιχα ποσά εντός της εβδομάδας, αν και το πιθανότερο είναι οι σχετικές πληρωμές να γίνουν αρχές Φεβρουαρίου. Σε αναμονή βρίσκονται ακόμα χιλιάδες εργαζόμενοι που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Δεν έχουν πληρωθεί την αναλογία του κράτους για το μήνα Δεκέμβριο καθώς και την αναλογία για το Δώρο Χριστουγέννων. Αιτία είναι οι αλλαγές στη μηχανογράφηση μετά τη θέσπιση πλαφόν 6.500 ευρώ στους μισθούς που επιδοτούνται καθώς διαπιστώθηκε ότι είχαν δηλωθεί αστρονομικοί μισθοί προκειμένου να καταβληθεί μεγαλύτερη επιδότηση.

Τελευταία Νέα