Όχι απλά ένα Λογιστικό Γραφείο

Το λογιστικό γραφείο MoreThanTax διαθέτει πολυετή πείρα, εξειδικευμένο και άρτια κατηρτισμένο προσωπικό. Φροντίζει να ανταποκρίνεται με συνέπεια στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του κάθε πελάτη. Σαν αποτέλεσμα, οι παρεχόμενες υπηρεσίες που αφορούν φορολογικά, εργασιακά ή ασφαλιστικά ζητήματα, καλύπτουν ολοκληρωτικά τις σύγχρονες ανάγκες επιχειρήσεων, αλλά και ιδιωτών. Παρέχει επίσης Λογιστικές & Φοροτεχνικές Υπηρεσίες με εξειδίκευση στον Ιατρικό Κλάδο και συμβουλές σε ζητήματα ΕΟΠΥΥ

Τέλη κυκλοφορίας: Οι προθεσμίες πληρωμής ή κατάθεσης των πινακίδων

Άρθρα Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2021 07:38

Έως τις 26 Φεβρουαρίου 2021 θα πρέπει οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2021 προκειμένου να μην βρεθούν αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα ή να θέσουν το ΙΧ σε καθεστώς και να καταθέσουν τις πινακίδες τους.


Οι ιδιοκτήτες οχημάτων για να λάβουν τα ειδοποιητήρια και για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα: Να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ και:


Εάν έχουν τους κωδικούς του Taxisnet τότε θα επιλέξουν :
1.Πολίτες > οχήματα > τέλη κυκλοφορίας TAXISnet ή
2.Επιχειρήσεις > φορολογικές υπηρεσίες > οχήματα >τέλη κυκλοφορίας


Εάν δεν έχουν τους κωδικούς Taxisnet τότε θα επιλέξουν:
1.Πολίτες > οχήματα > τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet
2.Επιχειρήσεις > φορολογικές υπηρεσίες > οχήματα > τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet


Οι ιδιοκτήτες αυτοκίνητων μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας με τρεις διαφορετικούς τρόπους:
-Με τον QR κωδικό, τον οποίο οι φορολογούμενοι μπορούν να σκανάρουν, πληρώνοντας το αντίστοιχο ποσό μέσω της κινητής τραπεζικής (mobile banking)
-Με web banking, όπου η πληρωμή πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF
-Με την καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ).


Εάν οι ιδιοκτήτες οχημάτων δεν εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας έως την παραπάνω ημερομηνία, τότε θα κληθούν να πληρώσουν "τσουχτερά"πρόστιμα. Το πρόστιμο εκπρόθεσμης καταβολής, μη καταβολής ή μειωμένης καταβολής τελών κυκλοφορίας, ισούται με το ποσό των ετήσιων τελών κυκλοφορίας. Δηλαδή τα τέλη κυκλοφορίας διπλασιάζονται εάν δεν καταβληθούν έως την παραπάνω ημερομηνία στο ακέραιο. Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους τότε θα πρέπει να υποβάλουν την σχετική αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, "MyCar ". 

Τελευταία Νέα