Όχι απλά ένα Λογιστικό Γραφείο

Το λογιστικό γραφείο MoreThanTax διαθέτει πολυετή πείρα, εξειδικευμένο και άρτια κατηρτισμένο προσωπικό. Φροντίζει να ανταποκρίνεται με συνέπεια στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του κάθε πελάτη. Σαν αποτέλεσμα, οι παρεχόμενες υπηρεσίες που αφορούν φορολογικά, εργασιακά ή ασφαλιστικά ζητήματα, καλύπτουν ολοκληρωτικά τις σύγχρονες ανάγκες επιχειρήσεων, αλλά και ιδιωτών. Παρέχει επίσης Λογιστικές & Φοροτεχνικές Υπηρεσίες με εξειδίκευση στον Ιατρικό Κλάδο και συμβουλές σε ζητήματα ΕΟΠΥΥ

Ενοίκια: Ποιοι απαλλάσσονται πλήρως από την καταβολή τους τον Μάρτιο

Άρθρα Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021 08:21

Πλήρη απαλλαγή από την καταβολή ενοικίου Μαρτίου για τις επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή δίνει η τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, απαλλάσσονται πλήρως από την καταβολή ενοικίου και τον Μάρτιο:Εν

  • Επιχειρήσεις της εστίασης (καφέ, μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες)
  • Επιχειρήσεις του πολιτισμού (θέατρα, κινηματογράφοι)
  • Τα γυμναστήρια και οι επιχειρήσεις του αθλητισμού
  • Επιχειρήσεις του τουρισμού όπως ξενοδοχεία, καταλύματα και τουριστικά γραφεία, και οι υπηρεσίες μεταφορών που μπορεί να λειτουργούν αλλά πλήττονται ιδιαίτερα από τα περιοριστικά μέτρα
  • Επιχειρήσεις λιανεμπορίου

Πληττόμενες επιχειρήσεις που είναι ανοιχτές θα καταβάλλουν μειωμένο το ενοίκιο του Μαρτίου κατά 40% Οι εργαζόμενοι σε αναστολή εργασίας δικαιούνται και το Μάρτιο μείωση κατά 40% του ενοικίου που πληρώνουν για την κύρια κατοικία τους ή και για το παιδί τους που σπουδάζει σε άλλη πόλη μακριά από τη μόνιμη κατοικία του.

Οι φορολογούμενοι που δεν θα εισπράξουν ενοίκια τον Μάρτιο θα αποζημιωθούν από το κράτος για το 80% του μηνιαίου συμφωνημένου ενοικίου. Για παράδειγμα στα 1.000 ευρώ ενοίκιο ο ενοικιαστής δεν θα πληρώσει τίποτα για το  Μάρτιο και ο ιδιοκτήτης θα εισπράξει από το κράτος το 80% του ενοικίου, δηλαδή 800 ευρώ τα οποία θα είναι αφορολόγητα και ακατάσχετα. Από το ενοίκιο των 1.000 ευρώ ο ιδιοκτήτης θα χάσει 200 ευρώ αλλά τα 800 ευρώ που θα δει στον τραπεζικό του λογαριασμό θα είναι αφορολόγητα. Όσοι εισπράξουν «κουρεμένα» ενοίκια κατά 40% θα αποζημιωθούν για το 50% της ζημιάς που έχουν υποστεί.

Τελευταία Νέα