Όχι απλά ένα Λογιστικό Γραφείο

Το λογιστικό γραφείο MoreThanTax διαθέτει πολυετή πείρα, εξειδικευμένο και άρτια κατηρτισμένο προσωπικό. Φροντίζει να ανταποκρίνεται με συνέπεια στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του κάθε πελάτη. Σαν αποτέλεσμα, οι παρεχόμενες υπηρεσίες που αφορούν φορολογικά, εργασιακά ή ασφαλιστικά ζητήματα, καλύπτουν ολοκληρωτικά τις σύγχρονες ανάγκες επιχειρήσεων, αλλά και ιδιωτών. Παρέχει επίσης Λογιστικές & Φοροτεχνικές Υπηρεσίες με εξειδίκευση στον Ιατρικό Κλάδο και συμβουλές σε ζητήματα ΕΟΠΥΥ

ΓΕΦΥΡΑ ΙΙ: Αιτήσεις τον Απρίλιο και καταβολή της κρατικής επιδότησης το Μάϊο

Άρθρα Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 09:21

Τον Απρίλιο θα μπορούν οι επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως κλάδου, να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για το πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ ΙΙ ενώ στόχος είναι η πρώτη κρατική επιδότηση να δοθεί στις αρχές Μαΐου.

Σύμφωνα με τον ειδικό γραμματέα διαχείρισης ιδιωτικού χρέους,Φώτη Κουρμούση, το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα έχει διάρκεια για οκτώ μήνες, ήτοι έως τα τέλη Δεκεμβρίου του 2021, γεγονός που σημαίνει ότι όσες επιχειρήσεις ενταχθούν δεν θα κινδυνεύουν να… "κοκκινίσουν".

«Υπάρχουν κριτήρια, αλλά αυτά δεν αφορούν στην επιλεξιμότητα των δανείων. Αυτό που αλλάζει είναι το ύψος της επιδότησης. Για παράδειγμα, στα εξυπηρετούμενα δάνεια η επιδότηση ξεκινά από το 90%, ενώ στα δάνεια που ήταν μη εξυπηρετούμενα και πριν τον Covid-19 τίθεται ως προυπόθεση η ρύθμιση, με την επιδότηση να διαμορφώνεται στο 80%», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέδριο του DDC Group που είναι ο κορυφαίος στην Ευρώπη διοργανωτής συνεδρίων για το μη εξυπηρετούμενο χρέος και τις επενδύσεις σε «κόκκινα» δάνεια, για να προσθέσει: «Τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση έχει εστιάσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας και γι’ αυτό έχει εφαρμόσει μία σειρά μέτρων, με στόχο να αποφύγει ή έστω να περιορίσει την δημιουργία νέων «κόκκινων» δανείων. Ένα από αυτά ήταν τα moratorium, όπου οι οφειλέτες δεν έπρεπε να πληρώσουν για μία περίοδο εννέα μηνών, όπως, επίσης και το πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ Ι, με την επιδότηση των δανείων της πρώτης κατοικίας. Παράλληλα, πριν τρεις μήνες ψηφίσαμε το νέο Πτωχευτικό Δίκαιο, μέσω του οποίου οι οφειλέτες μπορούν να ρυθμίσουν το χρέος τους με τον πιο κατάλληλο τρόπο» ανέφερε ο κ. Κουρμούσης.

 

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ ΙΙ θα προβλέπονται τα εξής:

 

• Θα παρέχεται επιδότηση μεγάλου μέρους της δόσης επιχειρηματικών δανείων για διάστημα οκτώ μηνών, προκειμένου να δώσει ανάσα στις επιχειρήσεις.

• Επιλέξιμες θα είναι: μεσαίες, μικρές, πολύ μικρές και ατομικές επιχειρήσεις- συμπεριλαμβανομένων και των επιχειρηματιών- οι οποίοι έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από την πανδημία και πληρούν συγκεκριμένα οικονομικά και περιουσιακά κριτήρια επιλεξιμότητας.

• Όπως και στο πρόγραμμα «Γέφυρα Ι» για την πρώτη κατοικία, έτσι και στο νέο πρόγραμμα παρέχεται επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών με υψηλά ποσοστά επιδότησης που θα φτάνουν το 90% της δόσης.

• Σε όσους έχουν μη εξυπηρετούμενο δάνειο θα παρέχεται επιδότηση έως

• 80% της δόσης, προκειμένου να τα ρυθμίσουν και να αποφύγουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

• Η επιδότηση θα καλύπτει, τόσο το κεφάλαιο, όσο και τους τόκους του δανείου.

• Η διαδικασία θα είναι απλή, γρήγορη και πλήρως ηλεκτρονική, χωρίς να απαιτούνται δικαιολογητικά.

Τελευταία Νέα