Όχι απλά ένα Λογιστικό Γραφείο

Το λογιστικό γραφείο MoreThanTax διαθέτει πολυετή πείρα, εξειδικευμένο και άρτια κατηρτισμένο προσωπικό. Φροντίζει να ανταποκρίνεται με συνέπεια στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του κάθε πελάτη. Σαν αποτέλεσμα, οι παρεχόμενες υπηρεσίες που αφορούν φορολογικά, εργασιακά ή ασφαλιστικά ζητήματα, καλύπτουν ολοκληρωτικά τις σύγχρονες ανάγκες επιχειρήσεων, αλλά και ιδιωτών. Παρέχει επίσης Λογιστικές & Φοροτεχνικές Υπηρεσίες με εξειδίκευση στον Ιατρικό Κλάδο και συμβουλές σε ζητήματα ΕΟΠΥΥ

ΑΑΔΕ: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για την πληρωμή τελών κυκλοφορίας με το μήνα

Άρθρα Σάββατο, 08 Μαϊος 2021 13:03

Σε λειτουργία τέθηκε από την ΑΑΔΕ η πλατφόρμα myCAR, μέσω της οποίας ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να κάνουν άρση της ακινησίας των οχημάτων τους, πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα, για το διάστημα που σκοπεύουν να τα κινήσουν.

Οι ιδιοκτήτες μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα με τους κωδικούς TAXISnet, να επιλέγουν το όχημα που είναι σε ακινησία και να πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες που επιθυμούν. Στη συνέχεια θα γίνεται online έλεγχος εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο και στο τέλος θα υποβάλλεται το αίτημα για άρση της ακινησίας. Για την άρση ακινησίας απαιτείται η ύπαρξη ενεργού συμβολαίου ασφάλισης του οχήματος. Η ΑΑΔΕ σε συνεργασία με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος θα εντοπίζει τα ανασφάλιστα οχήματα και θα μπλοκάρει την άρση της ακινησίας.

Ειδικότερα, για την άρση της ακινησίας απαιτείται:

  • Η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας του έτους εντός του οποίου γίνεται η άρση ακινησίας, ή των αναλογικών/μηνιαίων τελών κυκλοφορίας που αναλογούν στο χρονικό διάστημα άρσης ακινησίας.
  • Η ύπαρξη ενεργού συμβολαίου ασφάλισης του οχήματος. Σε περίπτωση που δεν είναι πληρωμένα τα τέλη, επιλέγεται «Ειδοποιητήριο Τελών Κυκλοφορίας». Στη συνέχεια, οι ιδιοκτήτες επιλέγουν αν θέλουν να καταβάλουν ετήσια ή αναλογικά τέλη κυκλοφορίας.

Ως εκ τούτου, για ετήσια, δημιουργείται το σχετικό ειδοποιητήριο, με τον κωδικό πληρωμής. Αναλογικά, θα πρέπει να επιλεγεί το πλήθος των μηνών για τους οποίους ο κάτοχος του οχήματος επιθυμεί να καταβάλει τα τέλη. Επισημαίνεται ότι, στην περίπτωση που έχουν ήδη πληρώσει αναλογικά τ.κ. και επιθυμούν να πληρώσουν ετήσια (π.χ. γιατί πρόκειται να μεταβιβάσουν το αυτοκίνητο) επιλέγοντας ετήσια τέλη θα υπολογισθεί από το σύστημα το υπόλοιπο ποσό που οφείλουν. Ο έλεγχος ενεργού ασφαλιστηρίου συμβολαίου διενεργείται μέσω web service με την ένωση ασφαλιστικών εταιρειών.

Τελευταία Νέα