Όχι απλά ένα Λογιστικό Γραφείο

Το λογιστικό γραφείο MoreThanTax διαθέτει πολυετή πείρα, εξειδικευμένο και άρτια κατηρτισμένο προσωπικό. Φροντίζει να ανταποκρίνεται με συνέπεια στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του κάθε πελάτη. Σαν αποτέλεσμα, οι παρεχόμενες υπηρεσίες που αφορούν φορολογικά, εργασιακά ή ασφαλιστικά ζητήματα, καλύπτουν ολοκληρωτικά τις σύγχρονες ανάγκες επιχειρήσεων, αλλά και ιδιωτών. Παρέχει επίσης Λογιστικές & Φοροτεχνικές Υπηρεσίες με εξειδίκευση στον Ιατρικό Κλάδο και συμβουλές σε ζητήματα ΕΟΠΥΥ

Χρέη πανδημίας: Εξόφληση σε έως και 60 μηνιαίες δόσεις

Άρθρα Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021 09:19

Νέα ευνοϊκή ρύθμιση για την εξόφληση των χρεών της πανδημίας προς Εφορία και ασφαλιστικά Ταμεία σε 60 μηνιαίες δόσεις ετοιμάζεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση

Ειδικότερα, για τα χρέη που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας και θα αρχίσουν να εξοφλούνται από την 1η Ιανουαρίου του 2022, η ρύθμιση δεν θα αλλάζει το αυστηρό πνεύμα της ήδη ισχύουσας, που προβλέπει εξόφληση σε έως 24 άτοκες ή έως 48 έντοκες δόσεις, και η οποία δίνει τη δυνατότητα ένταξης μόνο σε επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά που δέχθηκαν πλήγμα από την κρίση της πανδημίας. Ετσι, και στη νέα ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν φορολογούμενοι τεσσάρων κατηγοριών:

  • Επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους με κρατική εντολή.
  • Επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι που εμφάνισαν μείωση του τζίρου και περιλαμβάνονται στις λίστες με τους πληττόμενους ΚΑΔ.
  • Εργαζόμενοι που ήταν σε καθεστώς αναστολής και έλαβαν την αποζημίωση ειδικού σκοπού.
  • Ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια.

Ο αριθμός των δόσεων για τα χρέη που γεννήθηκαν μετά τον Μάρτιο του 2020 και θα είναι «παγωμένα» ως το τέλος του 2021, πιθανόν να είναι 60, αν και στο τραπέζι των συζητήσεων με τους θεσμούς έχει βρεθεί και το σενάριο που προβλέπει την εξόφληση των οφειλών σε έως 72 δόσεις. Ο αριθμός των δόσεων θα προσδιορίζεται ξεχωριστά για κάθε οφειλέτη, με βάση το ύψος της οφειλής και την οικονομική κατάστασή του. Οι δόσεις θα είναι έντοκες ενώ μέχρι και τη τελευταία στιγμή εξετάζεται το σενάριο των άτοκων δόσεων για όσους επιλέξουν να εξοφλήσουν τα χρέη της πανδημίας σε 24 δόσεις. Παράλληλα, με τη νέα ρύθμιση θα ανακοινωθεί η αναβίωση των παλαιών ρυθμίσεων των 100 και 120 δόσεων, για τους οφειλέτες που επλήγησαν από την πανδημία και έχασαν τις ρυθμίσεις τους.

Τελευταία Νέα