Ασφαλιστικά Ζητήματα

Το λογιστικό γραφείο MoreThanTax διαθέτει πολυετή πείρα, εξειδικευμένο και άρτια κατηρτισμένο προσωπικό. Φροντίζει να ανταποκρίνεται με συνέπεια στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του κάθε πελάτη. Σαν αποτέλεσμα, οι παρεχόμενες υπηρεσίες που αφορούν ασφαλιστικά, φορολογικά ή εργασιακά ζητήματα καλύπτουν ολοκληρωτικά τις σύγχρονες ανάγκες επιχειρήσεων, αλλά και ιδιωτών. Παρέχει επίσης Λογιστικές & Φοροτεχνικές Υπηρεσίες με εξειδίκευση στον Ιατρικό Κλάδο και συμβουλές σε ζητήματα ΕΟΠΥΥ

Σε έως και 24 δόσεις ή εξόφληση των ασφαλιστικών εισφορών

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ Κυριακή, 28 Ιουνίου 2020 09:55

Τη δυνατότητα εξόφλησης των ασφαλιστικών εισφορών του τετραμήνου Φεβρουαρίου- Μαΐου 2020 σε έως και 24 δόσεις σχεδιάζει η κυβέρνηση για τους πληττόμενους εργοδότες και ελεύθερους επαγγελματίες.

Συγκεκριμένα, σχεδιάζεται από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να μπορεί ένας εργοδότης ή ελεύθερος επαγγελματίας, ο οποίος ανήκει σε πληττόμενο κλάδο, να εξοφλήσει τις εισφορές του Φεβρουαρίου, του Μαρτίου, του Απριλίου αλλά και του Μαΐου (η καταβολή των οποίων έλαβε παράταση 6 μηνών λόγω της κρίσης του κορωνοϊού) είτε σε έως 12 άτοκες δόσεις είτε σε έως 24 έντοκες δόσεις, όπως θα ισχύσει και για τις υπό αναστολή φορο-υποχρεώσεις του ίδιου διαστήματος.

Για να ενταχθεί, όμως, ένας εργοδότης ή επαγγελματίας στη σχεδιαζόμενη αυτή έκτακτη ρύθμιση των12 έως 24 δόσεων, θα πρέπει, έως τη στιγμή της αίτησης- ένταξης σε αυτήν, να έχει καταβάλει τις προβλεπόμενες εισφορές του για το διάστημα μεταξύ Ιουνίου- Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται πως από τον τρέχοντα μήνα είναι υποχρεωτική η εμπρόθεσμη καταβολή των τρεχουσών εισφορών όλων των πληττόμενων επιχειρηματιών, τόσο των εργοδοτών όσο και των επαγγελματιών. Οι εργοδοτικές εισφορές του εκάστοτε τρέχοντος μηνός πρέπει να καταβληθούν έως τα τέλη του επόμενου.

Πηγή: capital.gr

Τελευταία Νέα