Εργατική Νομοθεσία

Το λογιστικό γραφείο MoreThanTax διαθέτει πολυετή πείρα, εξειδικευμένο και άρτια κατηρτισμένο προσωπικό. Φροντίζει να ανταποκρίνεται με συνέπεια και ταχύτητα στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του κάθε πελάτη. Σαν αποτέλεσμα, οι παρεχόμενες υπηρεσίες που αφορούν εργασιακά, φορολογικά ή ασφαλιστικά θέματα, καλύπτουν ολοκληρωτικά τις σύγχρονες ανάγκες επιχειρήσεων, αλλά και ιδιωτών. Παρέχει επίσης Λογιστικές & Φοροτεχνικές Υπηρεσίες με εξειδίκευση στον Ιατρικό Κλάδο και συμβουλές σε ζητήματα ΕΟΠΥΥ

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Μαΐου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μέσα από την πλατφόρμα gov.gr θα μπορούν οι εργαζόμενοι που είναι θετικοί στον κορωνοϊό να εκδίδουν βεβαίωση για απουσία από την εργασία τους.

Σε διευκρινήσεις για το πώς πληρώνεται από τον ΕΦΚΑ η αναρρωτική άδεια για κορωνοϊό προχώρησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, Όμηρος Τσάπαλος σημειώνοντας πως «το rapid ή το PCR δεν είναι αρκετό για να πληρωθεί ασθενής από τον ΕΦΚΑ, όπως και για τις άλλες ασθένειες, χρειάζεται γνωμάτευση γιατρού».

Προς τα πάνω συμπαρασύρει αρκετά επιδόματα η αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Ιανουαρίου 2022. 

«Διπλή» επιδότηση θα λάβουν οι εργοδότες που θα προσλάβουν νέους εργαζόμενους τη φετινή χρονιά κερδίζοντας για κάθε πρόσληψη  επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών και μισθού!

Σημαντικές παρεμβάσεις στο εισόδημα των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομεα έρχονται το 202, επιπλέον των ήδη θεσμοθετημένων αλλαγών στο ασφαλιστικό (νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και νέο επικουρικό ταμείο).

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τον καθορισμό του ελάχιστου μηνιαίου κόστους της τηλεργασίας, σύμφωνα με την οποία όταν ο εργαζόμενος βρίσκεται σε καθεστώς τηλεργασίας το ελάχιστο ποσό των 10 ευρώ για το κόστος επικοινωνιών δεν καταβάλλεται σε περίπτωση που ο εργοδότης του καλύπτει το σχετικό κόστος απευθείας μέσω χωριστής σύμβασης με τον πάροχο διαδικτύου- κινητής και σταθερής τηλεφωνίας.

 

Kατάργηση της υποχρέωσης υποβολής στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ από τον εργαζόμενο του αποτελέσματος self test και καθορισμός από τον εργοδότη του ποσοστού των υπαλλήλων σε τηλεργασία περιλαμβάνει η διευκρινιστική εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας. 

Ο μηχανισμός εφαρμογής του «Πρώτου Ενσήμου», η διπλή καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος στους δικαιούχους για το μήνα Δεκέμβριο και η επέκταση του προγράμματος των 100.000 νέων θέσεων εργασίας προβλέπονται, μεταξύ άλλων, σε τροπολογία του υπουργείου Εργασίας. Με την ίδια τροπολογία προβλέπεται η δυνατότητα μετάπτωσης από την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων στη ρύθμιση των έως 72 δόσεων για οφειλές που δημιουργήθηκαν εν μέσω της πανδημίας και είχαν ήδη ρυθμιστεί.

Όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης σε οποιονδήποτε εργοδότη, δικαιούνται δώρα εορτών.

Τελευταία Νέα