Εργατική Νομοθεσία

Το λογιστικό γραφείο MoreThanTax διαθέτει πολυετή πείρα, εξειδικευμένο και άρτια κατηρτισμένο προσωπικό. Φροντίζει να ανταποκρίνεται με συνέπεια και ταχύτητα στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του κάθε πελάτη. Σαν αποτέλεσμα, οι παρεχόμενες υπηρεσίες που αφορούν εργασιακά, φορολογικά ή ασφαλιστικά θέματα, καλύπτουν ολοκληρωτικά τις σύγχρονες ανάγκες επιχειρήσεων, αλλά και ιδιωτών. Παρέχει επίσης Λογιστικές & Φοροτεχνικές Υπηρεσίες με εξειδίκευση στον Ιατρικό Κλάδο και συμβουλές σε ζητήματα ΕΟΠΥΥ

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

Αν και στην εποχή μας οι περισσότεροι γονείς εργάζονται, πολύ λίγοι γνωρίζουν ποιες είναι οι άδειες που δικαιούνται.

Αύξηση θα δούνε στους μισθούς τους, την επόμενη χρονιά, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικο τομέα, η οποία προκύπτει από την μικρή αύξηση των κατώτατων αποδοχών κατά 2% και το "πάγωμα" της εισφοράς αλληλεγγύης. Ταυτόχρονα, θα υπάρξει και νέα αύξηση μισθών λόγω της διατήρησης των μειωμένων ασφαλιστικών εισφορών κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες για εργοδότες και εργαζομένους.

Νέα υπουργική εγκύκλιο, προς διευκρίνιση του εργασιακού νόμου, εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας δίνοντας κατευθύνσεις για τις υπερωρίες, τα διαλείμματα, τις αργίες και την προστασία από τις απολύσεις

«Κλείδωσε» η αύξηση του κατώτατου μισθού με ρύθμιση που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2022. Στην Ελλάδα, ο νομοθετημένος από 1/2/2019 κατώτατος μηνιαίος μισθός για τους υπαλλήλους ανέρχεται στα 650 ευρώ και το ημερομίσθιο για εργατοτεχνίτες στα 29,04 ευρώ.

Ως τη σημαντικότερη αλλαγή που φέρνει στα εργασιακά χαρακτήρισε την ψηφιακή κάρτα εργασίας ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, κατά την παρουσίαση του πολυσυζητημένου εργασιακού νομοσχεδίου. «Η ψηφιακή κάρτα εργασίας είναι η σημαντικότερη αλλαγή του νομοσχεδίου, καθώς κάθε εργαζόμενος θα μπορεί και από το κινητό του τηλέφωνο να καταγράφει πότε πάει στη δουλειά του, πότε φεύγει, πόσες ώρες δούλεψε υπερωριακά» ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα η νέα διάταξη του υπουργείου Εργασίας για το ευέλικτο οκτάωρο με τις δύο δικλείδες ασφαλείας για την προστασία του εργαζομένου.

Παρατείνεται έως και τις 31 Μαΐου 2021 η τηλεργασία. Επιπλέον, ορίζονται κανόνες ως προς την οργάνωση του τόπου και του χρόνου εργασίας.

Τη Μεγάλη Τετάρτη θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας ή έχουν ενταχθεί στον μηχανισμό ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

Τις βασικές ρυθμίσεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργείων Εργασίας και Υγείας για τα self-tests διάγνωσης του κορωνοϊού στον ιδιωτικό τομέα, που προωθείται προς δημοσίευση, περιέγραψε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης που έγινε για τον Covid-19 χθες στο υπουργείο Υγείας.

Πλήρως ηλεκτρονικά πραγματοποιείται πλέον η απογραφή, μεταβολή και λήξη της ασφάλισης των φυσικών προσώπων (ελεύθερων επαγγελματιών και εργοδοτών- φυσικών προσώπων) στον e-ΕΦΚΑ με τη λειτουργία δύο νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών, που είναι διαθέσιμες στη ενιαία ψηφιακή πύλη gov.gr και στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ και κάνοντας χρήση των κωδικών taxisnet.

Τελευταία Νέα