Εργατική Νομοθεσία

Το λογιστικό γραφείο MoreThanTax διαθέτει πολυετή πείρα, εξειδικευμένο και άρτια κατηρτισμένο προσωπικό. Φροντίζει να ανταποκρίνεται με συνέπεια και ταχύτητα στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του κάθε πελάτη. Σαν αποτέλεσμα, οι παρεχόμενες υπηρεσίες που αφορούν εργασιακά, φορολογικά ή ασφαλιστικά θέματα, καλύπτουν ολοκληρωτικά τις σύγχρονες ανάγκες επιχειρήσεων, αλλά και ιδιωτών. Παρέχει επίσης Λογιστικές & Φοροτεχνικές Υπηρεσίες με εξειδίκευση στον Ιατρικό Κλάδο και συμβουλές σε ζητήματα ΕΟΠΥΥ

Λιγότερες απώλειες θέσεων στην Ελλάδα συγκριτικά με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΝΕΑ Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020 07:25

Η Ελλάδα ήταν μία από τις πλέον αποτελεσματικές ευρωπαϊκές χώρες στην προστασία των θέσεων εργασίας το δεύτερο τρίμηνο του 2020, όταν η πανδημία οδήγησε πολλές χώρες σε lockdown, σύμφωνα με πειραματική έρευνα που διενήργησε η Eurostat.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, ποσοστό μικρότερο του 2% των εργαζόμενων στην Ελλάδα έχασε τη δουλειά του, όταν στην Ισπανία το αντίστοιχο ποσοστό ξεπέρασε το 6,5% ενώ στην Ιταλία ήταν μεταξύ 3,5 και 5%. Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες οι απώλειες εκτιμώνται μεταξύ 2 και 3,5%.

euro1-600x506.jpg

 

Παρά το γεγονός ότι 1 στους 4 εργαζόμενους είτε τέθηκε σε αναστολή εργασίας ή είδε το ωράριο του να μειώνεται το β’ τρίμηνο του 2020, καθώς η χώρα εισήλθε σε lockdown ώστε να αποτραπεί η ευρεία διασπορά του ιού, η Ελλάδα είχε καλές επιδόσεις στην προστασία της απασχόλησης. Όπως και σε όλες χώρες της Ευρώπης, πιο ευάλωτοι στην Ελλάδα ήταν οι χαμηλόμισθοι, με τον κίνδυνο απώλειας θέσης εργασίας να είναι τριπλάσιος σε σχέση με τους υψηλόμισθους.

Τελευταία Νέα