Εργατική Νομοθεσία

Το λογιστικό γραφείο MoreThanTax διαθέτει πολυετή πείρα, εξειδικευμένο και άρτια κατηρτισμένο προσωπικό. Φροντίζει να ανταποκρίνεται με συνέπεια και ταχύτητα στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του κάθε πελάτη. Σαν αποτέλεσμα, οι παρεχόμενες υπηρεσίες που αφορούν εργασιακά, φορολογικά ή ασφαλιστικά θέματα, καλύπτουν ολοκληρωτικά τις σύγχρονες ανάγκες επιχειρήσεων, αλλά και ιδιωτών. Παρέχει επίσης Λογιστικές & Φοροτεχνικές Υπηρεσίες με εξειδίκευση στον Ιατρικό Κλάδο και συμβουλές σε ζητήματα ΕΟΠΥΥ

Τηλεργασία, μείωση ενοικίου και Επιστρεπτέα Προκαταβολή για τον περιορισμό της πανδημίας

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΝΕΑ Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2020 10:40

Αλλαγές στο εργασιακό τοπίο φέρνουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης που θα ισχύσουν από αύριο και έχουν ως στόχο τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Πιο συγκεκριμένα: 

  • Επιβάλλεται τηλεργασία σε ποσοστό 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε όλη την επικράτεια. Για όσους θα απασχολούνται με τηλεργασία, προβλέπεται ίδιος μισθός, ίδιο ωράριο, με διάλειμμα 11 ωρών μεταξύ δύο βαρδιών, για την ημερήσια απασχόληση. Υπάρχει δυνατότητα να μπει σε τηλεργασία το σύνολο του προσωπικού, με διευθυντικό δικαίωμα (δηλαδή μονομερώς με απόφαση του εργοδότη). Για κάθε εργαζόμενο που δεν δηλώνεται στην τηλεργασία επιβάλλεται πρόστιμο 3.000 ευρώ.
  • Επεκτείνεται για δύο μήνες το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ για τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο. 
  • Ο εργαζόμενος που τίθεται σε αναστολή δικαιούται το επίδομα των 534 ευρώ. Για όσο καιρό ο εργαζόμενος είναι σε αναστολή δεν μπορεί να απολυθεί ενώ άκυρη θεωρείται τυχόν απόλυση και για άλλο τόσο χρόνο μετά τη λήξη της αναστολής.
  • Δυο ακόμα κύκλοι Επιστρεπτέας Προκαταβολής, κατά τους οποίους θα διατεθούν 900 εκ. ευρώ για την Επιστρεπτέα 4 και επιπλέον 750 εκ. ευρώ για την Επιστρεπτέα 5. Βασική προϋπόθεση παραμένει να υπάρχει πτώση τζίρου κατά 20% και ο ελάχιστος τζίρος αναφοράς να είναι στα 300 ευρώ. Όσες επιχειρήσεις έχουν κλείσει ή κλείνουν με κρατική εντολή, έως τις 10 Νοεμβρίου, έχουν δικαίωμα συμμετοχής ανεξαρτήτως πτώσης τζίρου. 
  • Προβλέπεται μείωση ενοικίου 40% για εργαζομένους στις περιοχές αυξημένου κινδύνου και 30% για τις υπόλοιπες περιοχές.

Τελευταία Νέα