Εργατική Νομοθεσία

Το λογιστικό γραφείο MoreThanTax διαθέτει πολυετή πείρα, εξειδικευμένο και άρτια κατηρτισμένο προσωπικό. Φροντίζει να ανταποκρίνεται με συνέπεια και ταχύτητα στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του κάθε πελάτη. Σαν αποτέλεσμα, οι παρεχόμενες υπηρεσίες που αφορούν εργασιακά, φορολογικά ή ασφαλιστικά θέματα, καλύπτουν ολοκληρωτικά τις σύγχρονες ανάγκες επιχειρήσεων, αλλά και ιδιωτών. Παρέχει επίσης Λογιστικές & Φοροτεχνικές Υπηρεσίες με εξειδίκευση στον Ιατρικό Κλάδο και συμβουλές σε ζητήματα ΕΟΠΥΥ

Εργασιακό νομοσχέδιο: Έρχεται το ψηφιακό ωράριο και η ψηφιακή κάρτα

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΝΕΑ Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021 07:14

Στα τέλη του μήνα αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης το οποίο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη θεσμοθέτηση του Πληροφοριακού Συστήματος "ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ" και της ψηφιακής κάρτας εργασίας για την online παρακολούθηση του πραγματικού ωραρίου των εργαζομένων.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το νομοσχέδιο το οποίο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση θα προβλέπονται τα εξής:

  • Το ψηφιακό ωράριο: Στο πλαίσιο του νέου Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ» αναμένεται να προωθηθεί το «ψηφιακό ωράριο». Οι εργοδότες- επιχειρήσεις θα δηλώνουν τα σχήματα ωραρίου εργασίας των εργαζομένων τους ή τροποποίησης ωραρίου με ψηφιακές επιλογές, επιδεχόμενες αυτόματης επεξεργασίας και διασταύρωσης σε πραγματικό χρόνο προκειμένου να γίνεται αυτοματοποιημένα ο έλεγχος από τους επιθεωρητές του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.
  • Η ψηφιακή κάρτα εργασίας: Στο νομοσχέδιο συμπεριλαμβάνεται και η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας. Δηλαδή η ψηφιακή κάρτα του εργαζομένου θα είναι συνδεδεμένη με το Πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ» σε πραγματικό χρόνο προκειμένου να καταγράφονται με απόλυτη ακρίβεια οι ώρες εργασίας ή και τηλεργασίας του μισθωτού εργαζομένου. Η ψηφιακή κάρτα εργασίας αναμένεται να εφαρμοστεί πιλοτικά σε τράπεζες και σε σούπερ μάρκετ και εν συνεχεία θα εφαρμοστεί σταδιακά στο σύνολο της ιδιωτικής οικονομίας, ενδεχομένως με ηλεκτρονικό ρολόι παρουσίας προσωπικού (ωρομέτρηση).
 

Τελευταία Νέα