Δευτέρα - Παρασκευή: 08:00 - 18:00

Από σήμερα πιλοτικά η ψηφιακή διαβίβαση στην πλατφόρμα myDATA

Φορολογικά Νέα Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020 17:29

Ξεκίνησε σήμερα η πιλοτική ψηφιακή διαβίβαση στην πλατφόρμα των Ηλεκτρονικών Βιβλίων myDATA για όλες τις επιχειρήσεις και για παραστατικά που εκδίδουν από αυτή την ημερομηνία και έπειτα.


Με Κοινή Απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου και του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή,για την ενεργοποίηση της πλατφόρμας myDATA, ελήφθη υπόψη ο βαθμός ετοιμότητας των επιχειρήσεων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται ότι:

  • Για το 2020 οι επιχειρήσεις θα διαβιβάσουν τα παραστατικά μόνον του τελευταίου τριμήνου που τώρα ξεκινά (Οκτώβριος- Δεκέμβριος 2020). 
  • Η υποχρέωση αναδρομικής διαβίβασης των παραστατικών εσόδων από 1ης Ιανουαρίου και για ολόκληρο το 2020, θα παραμείνει σε ισχύ μόνο για τις επιχειρήσεις που θα λάβουν τα κίνητρα ηλεκτρονικής τιμολόγησης μέσω παρόχου για το εφέτος. 
  • Η ψηφιακή διαβίβαση των παραστατικών στο myDATA καθίσταται υποχρεωτική για όλους από 1/1/2021.

Αναλυτικότερα, από σήμερα, μέσω της διεύθυνσης mydata.aade.gov.gr:

  • Μπορεί να γίνει εγγραφή στην ειδική διεπαφή της ΑΑΔΕ (myDATA RESTAPI) για διαβίβαση παραστατικών μέσω προγραμμάτων διαχείρισης επιχειρήσεων (εμπορικά /λογιστικά, ERP).
  • Είναι διαθέσιμη η ειδική φόρμα για καταχώρηση παραστατικών για επιχειρήσεις με μικρό τζίρο ή μικρό πλήθος παραστατικών. Εντός του Νοεμβρίου, οι επιχειρήσεις αυτές θα έχουν τη δυνατότητα μέσα από την πλατφόρμα myDATA να εκδίδουν τα τιμολόγιά τους και να λαμβάνουν αντίγραφά τους σε ψηφιακή μορφή.

Τελευταία Νέα

Ενημέρωση

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε έγκαιρα ειδοποιήσεις για φοροτεχνικά ζητήματα.

Terms and Conditions

GDPR Compliance Σεβόμαστε το απόρρητό σας

που θα μας βρείτε

Διέυθυνση
Καλυψούς 110, Χαροκόπου, 176 76 Καλλιθέα Αττικής
Τηλέφωνο
+30 210 9599381