Δευτέρα - Παρασκευή: 08:00 - 18:00

Σε έως και 240(!) δόσεις τα χρέη προς τράπεζες και Δημόσιο

Φορολογικά Νέα Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2020 12:03

Άμεσα θα θεσπίσει η κυβέρνηση τον νέο κώδικα διευθέτησης οφειλών και παροχής δεύτερης ευκαιρίας, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Για το πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ τόνισε ότι "εκεί εντάσσονται μέτρα κοινωνικής προστασίας έτσι ώστε οι πολίτες έμπρακτα να διασώσουν την πρώτη κατοικία τους. Συγκεκριμένα, θεσπίζουμε μια νέα εξωδικαστική διαδικασία για τα νοικοκυριά, σε αντιδιαστολή με τον Νόμο Κατσέλη που υποχρέωνε να προσφύγουν στα δικαστήρια και να περιμένουν έως και 12 έτη για να βρουν μια λύση στο πρόβλημά τους. Με τον νέο εξωδικαστικό μηχανισμό, οι πολίτες μπορούν πλέον να ρυθμίζουν τα χρέη τους, προς τράπεζες και Δημόσιο σε έως 240 δόσεις- αριθμό διπλάσιο από τις 120 δόσεις που είχε νομοθετήσει η προηγούμενη Κυβέρνηση. Με τον τρόπο αυτό, σε πολλές περιπτώσεις, η μηνιαία δόση που θα καλούνται να καταβάλουν οι οφειλέτες θα περιορίζεται στο μισό".

Παράλληλα, επεσήμανε ότι "παρέχουμε επιδότηση δανείων α' κατοικίας στα ευάλωτα οικονομικά νοικοκυριά υποστηρίζοντας την προσπάθειά τους να είναι συνεπή με τις υποχρεώσεις τους. Εάν όμως κάποιο νοικοκυριό, έχει πλήρη οικονομική αδυναμία και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει καμία ρύθμιση, του δίνουμε τη δυνατότητα να απαλλαγεί από όλα τα χρέη του. Λαμβάνουμε μάλιστα μέριμνα ώστε το σπίτι του να το αγοράσει ένας Φορέας και να του το παραχωρήσει, ώστε να παραμείνει σε αυτό. Έτσι, δεν θα φύγει ο ευάλωτος από το σπίτι του. Και εφόσον το ευάλωτο νοικοκυριό ανακάμψει οικονομικά στο μέλλον, έχει την αποκλειστική δυνατότητα να επαναγοράσει το σπίτι του. Με το Νόμο αυτό δίνουμε στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις μια πραγματική και ουσιαστική δεύτερη ευκαιρία".

 
 
div id="ad-position-108" class="js-ad-slot ad-unit" data-params="{"name":"slot_CNN_Rectangle_Ros_1","slot":"CNN_Rectangle_Ros_1","publisher":"111750332","sizes":[[300,250

Τελευταία Νέα