Φοροτεχνικές Υπηρεσίες

Το λογιστικό γραφείο MoreThanTax διαθέτει πολυετή πείρα, εξειδικευμένο και άρτια κατηρτισμένο προσωπικό. Φροντίζει να ανταποκρίνεται με συνέπεια στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του κάθε πελάτη. Σαν αποτέλεσμα, οι παρεχόμενες υπηρεσίες που αφορούν φορολογικά, ασφαλιστικά ή εργασιακά θέματα, καλύπτουν ολοκληρωτικά τις σύγχρονες ανάγκες επιχειρήσεων, αλλά και ιδιωτών. Παρέχει επίσης Λογιστικές & Φοροτεχνικές Υπηρεσίες με εξειδίκευση στον Ιατρικό Κλάδο και συμβουλές σε ζητήματα ΕΟΠΥΥ

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή τους

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ Πέμπτη, 27 Μαϊος 2021 07:00

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Oικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ ο ίδιος αναφέρθηκε και στις πληρωμές που έχουν προγραμματιστεί για αυτή την εβδομάδα.

Σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την φορολογικές δηλώσεις του 2021. Πρόσθεσε ότι για φέτος έχουν ενσωματωθεί στις δηλώσεις οι προβλέψεις για μείωση της προκαταβολής φόρου στο 55% για όσους ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και στο 80% για τις νομικές οντότητες, ώστε να μην χρειαστεί να υποβληθούν εκ των υστέρων συμπληρωματικές δηλώσεις όπως έγινε το 2020. Επίσης είπε ότι έχει ληφθεί μέριμνα ώστε να είναι προσυμπληρωμένα τα ποσά που εξαιρούνται από φόρο.

Ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι αύριο έχει προγραμματιστεί να πληρωθεί στους ιδιοκτήτες η συμμετοχή του Δημοσίου στα μηδενικά ενοίκια Απριλίου. Αναφορικά με την αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού για τις επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές τον Απρίλιο είπε ότι χθες πιστώθηκαν τα πρώτα 50 εκ. ευρώ στις πρώτες 40.096 επιχειρήσεις που έκαναν πρώτες αίτηση. Προανήγγειλε επίσης για αύριο άλλη μια πληρωμή αυξημένης αποζημίωσης ειδικού σκοπού. 

Σε ότι αφορά στο μέτρο της κάλυψης των παγίων δαπανών, σημείωσε ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει τις επόμενες μέρες και θα δέχεται αιτήσεις μέχρι και τις 17 Ιουνίου. Σημείωσε ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν καταθέσει μέχρι τότε τις φορολογικές τους δηλώσεις ώστε να αντληθούν στοιχεία για την οικονομική κατάσταση κάθε εν δυνάμει ωφελούμενης επιχείρησης από την δήλωση του εντύπου Ε3 και να υπολογιστεί το ποσό που αναλογεί για την κάθε επιχείρηση. Έτσι θα μπορέσει να εκδοθεί και το πιστωτικό σημείωμα που θα έχει στην διάθεση της κάθε επιχείρηση ώστε να καλύπτει με αυτό τις τρέχουσες ασφαλιστικές και φορολογικές της υποχρεώσεις. Εκτίμησε δε ότι η έκδοση των πιστωτικών για κάθε επιχείρηση που θα κριθεί ως επιλέξιμη για ένταξη στο μέτρο της κάλυψης των παγίων δαπανών θα ξεκινήσει από τα μέσα Ιουλίου.

Τέλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση απέκλεισε, προς το παρόν, το ενδεχόμενο μείωσης ή κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος για τις επιχειρήσεις και τα άτομα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, καθώς όπως είπε, με τις πρόσφατες παρεμβάσεις στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης, την παράταση της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και τις μόνιμες μειώσεις στο φορολογικό συντελεστή για τις επιχειρήσεις και τις μειώσεις στις προκαταβολές φόρου, έχει εξαντληθεί ο διαθέσιμος δημοσιονομικό χώρος. 

Τελευταία Νέα