Υπηρεσίες για τον ΕΟΠΥΥ

H More than tax αποτελεί για κάθε Ιατρό, τον ιδανικό συνεργάτη και τον έμπιστο σύμβουλο σε ό,τι αφορά την παροχή λογιστικών & φοροτεχνικών υπηρεσιών. Χάρη στην πολυετή εμπειρία μας, σας καθοδηγούμε στις λύσεις που σας συμφέρουν με αξιοπιστία & συνέπεια. Ανταποκρινόμαστε ταχύτατα σε όλα τα αιτήματα που προκύπτουν, με ποιότητα, καθώς οι υπηρεσίες που προσφέρουμε είναι αποτέλεσμα της προσωπικής ενασχόλησης με κάθε πελάτη ξεχωριστά.

'Αυλη συνταγογράφηση: Η διαδικασία και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε

ΝΕΑ ΕΟΠΥΥ Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 12:19

Τη δυνατότητα να λαμβάνουν τις ιατρικές τους συνταγές στο κινητό τους, χωρίς να χρειάζεται να τις προσκομίζουν τυπωμένες στον φαρμακοποιό έχουν από πλέον οι πολίτες, μέσω της εφαρμογής για την άυλη συνταγογράφηση που βρίσκεται στην πλατφόρμα gov.gr.

Η διαδικασία
773x435_cmsv2_574f1dfa-0e80-5f7c-a6f5-3b385743e344-4597304.jpg
  1. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επισκεφθούν το gov.gr, να επιλέξουν την κατηγορία υπηρεσιών «Υγεία και Πρόνοια» και την υποκατηγορία «Φάκελος Υγείας», όπου θα βρουν την εφαρμογή για την άυλη συνταγογράφηση.
  2. Στη συνέχεια, θα μεταφέρονται στη σελίδα της ΑΑΔΕ, μέσω της οποίας γίνεται η πιστοποίηση των στοιχείων. Θα πρέπει να εισάγουν το username και το password που χρησιμοποιούν στο σύστημα TaxisNet και να επιλέξουν «Είσοδος».
  3. Αφού ταυτοποιηθούν τα στοιχεία τους, καλούνται να δώσουν εξουσιοδότησή για την ανάκτηση προσωπικών τους δεδομένων (ΑΦΜ) από την ΗΔΙΚΑ ΑΕ, πατώντας το κουμπί «Εξουσιοδότηση» στην οθόνη που ανοίγει.
  4. Στη συνέχεια, εισάγουν τον ΑΜΚΑ ή τον ΑΜΚΑ του ασφαλιστικά εξαρτώμενου μέλους και επιλέγουν «Είσοδος».
  5. Εμφανίζεται η σύνοψη των στοιχείων. Αφού ελέγξουν την ορθότητά τους, επιλέγουν «Επιβεβαίωση».
  6. Μετά την επιτυχή σύνδεση, εισέρχονται στη σελίδα της Άυλης Συνταγογράφησης στο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Επιλέγουν «Επιθυμώ Άυλη Συνταγογράφηση» και στη συνέχεια,θα πρέπει να συμπληρώσουν το κινητό τηλέφωνο ή/και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), ανάλογα με τον τρόπο που επιθυμούν να λάβουν τα στοιχεία των συνταγών που εκδίδονται. Στο sms θα λάβουν το barcode της συνταγής, την ημερομηνία έναρξης και ημερομηνία λήξης ισχύος της συνταγής. Στο email θα λάβουν το σύνολο της πληροφορίας της συνταγής (barcode της συνταγής, την ημερομηνία και ώρα καταχώρισής της, τη διάρκεια ισχύος της συνταγής, τις διαγνώσεις και τα φάρμακα).
  7. Για την αποθήκευση των στοιχείων επικοινωνίας, τόσο του αριθμού κινητού τηλεφώνου όσο και του email, απαιτείται πρώτα η επιβεβαίωσή τους, μέσω ενός κωδικού που αποστέλλεται με sms και email, αντιστοίχως. Η διαδικασία είναι η εξής: Συμπληρώνουν τον αριθμό κινητού τηλεφώνου ή/και το email. Το κουμπί «Επιβεβαίωση» ενεργοποιείται. Πατώντας το κουμπί «Επιβεβαίωση», ανοίγει ένα νέο παράθυρο, στο οποίο εισάγουν τον κωδικό που έχουν λάβει είτε μέσω sms, είτε μέσω email και επιλέγουν «ΟΚ».
  8. Αφού έχουν εισαγάγει επιτυχώς το PIN κινητού ή /και το PIN email, ανοίγει το παρακάτω παράθυρο και επιλέγουν «ΟΚ» για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.
  9. Η διαδικασία επιβεβαίωσης των στοιχείων επικοινωνίας έχει ολοκληρωθεί και προχωρούν στην «Υποβολή».
Η διαδικασία για γιατρούς και φαρμακοποιούς 
b0776ea0ff3c7ec4ba82e898c021ccc5_XL.jpg
 
Ο γιατρός θα εισέρχεται στην πλατφόρμα e-prescription.gr, όπου θα καταχωρεί τη συνταγή με τον ίδιο τρόπο που το έκανε μέχρι τώρα. Πλην όμως, όταν πρόκειται για πολίτες που έχουν επιλέξει την άυλη συνταγογράφηση, αντί να την εκτυπώσει θα αποστέλλει τον κωδικό της με SMS ή/και με e-mail. Ταυτόχρονα, η συνταγή θα συσχετίζεται με τον ΑΜΚΑ του ασθενούς. Η εκτέλεση της συνταγής από τον φαρμακοποιό θα γίνεται πάλι μέσω της πλατφόρμας e-prescription.gr μόνο με τον κωδικό που έχει αποσταλεί από το γιατρό στον ασθενή. Σε περίπτωση, δε, που το μήνυμα έχει χαθεί ή για οποιονδήποτε λόγο ο ασθενής δεν έχει πρόσβαση σε αυτό, η συνταγή θα μπορεί να εντοπίζεται και να εκτελείται μέσω του ΑΜΚΑ. Μόλις η διαδικασία ολοκληρωθεί επιτυχώς, ο πολίτης θα ενημερώνεται για αυτό με SMS ή/και e-mail.
 

Όταν οι ενδιαφερόμενοι υα επισκεφθούν τον φαρμακοποιό για να εκτελέσουν την ηλεκτρονική συνταγή, δε θα απαιτείται να προσκομίσουν το φυσικό έντυπο της συνταγής φαρμάκων του ιατρού με την υπογραφή και τη σφραγίδα του. Ο φαρμακοποιός μπορεί να αναζητήσει για να εκτελέσει τη συνταγή με τον αριθμό της (barcode συνταγής), τον οποίο θα τον γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι γιατί τον έχουν λάβει με μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο (sms) ή/και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email). Στην περίπτωση απώλειας του sms ή/και του email, ο φαρμακοποιός μπορεί να αναζητήσει τη συνταγή με βάση τον ΑΜΚΑ. Όταν εκτελεστεί η συνταγή από τον φαρμακοποιό, θα λάβουν ενημερωτικό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο ή/και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

 

Τελευταία Νέα

ποιοι είμαστε

Το Λογιστικό Γραφείο  More than tax αποτελεί τον ιδανικό συνεργάτη και έμπιστο σύμβουλο σε ό,τι αφορά την παροχή λογιστικών και φοροτεχνικών υπηρεσιών.

Χάρη στην πολυετή εμπειρία μας καθοδηγούμε τους πελάτες μας στις λύσεις που τους συμφέρουν με αξιοπιστία και συνέπεια.

Ανταποκρινόμαστε ταχύτατα στα αιτήματα που προκύπτουν με ποιότητα, καθώς οι υπηρεσίες που προσφέρουμε είναι αποτέλεσμα της προσωπικής ενασχόλησης με κάθε πελάτη ξεχωριστά.

Η υψηλή πιστότητα των πελατών μας είναι η καλύτερη απόδειξη ότι λειτουργούμε πάντα με υπευθυνότητα και κυρίως αποτελεσματικότητα.

λογιστικο - φοροτεχνικο γραφειο

MoreThanTax - Μαρία Λιαράκου

Διέυθυνση
Καλυψούς 110, Χαροκόπου, 176 76 Καλλιθέα Αττικής
Τηλέφωνο
+30 210 9599381

map