Υπηρεσίες για τον ΕΟΠΥΥ

H More than tax αποτελεί για κάθε Ιατρό, τον ιδανικό συνεργάτη και τον έμπιστο σύμβουλο σε ό,τι αφορά την παροχή λογιστικών & φοροτεχνικών υπηρεσιών. Χάρη στην πολυετή εμπειρία μας, σας καθοδηγούμε στις λύσεις που σας συμφέρουν με αξιοπιστία & συνέπεια. Ανταποκρινόμαστε ταχύτατα σε όλα τα αιτήματα που προκύπτουν, με ποιότητα, καθώς οι υπηρεσίες που προσφέρουμε είναι αποτέλεσμα της προσωπικής ενασχόλησης με κάθε πελάτη ξεχωριστά.

To clawback "στριμώχνει" 4.000 διαγνωστικά κέντρα

ΝΕΑ ΕΟΠΥΥ Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 10:31

Τα 110.000.000 ευρώ αγγίζει το νέο “χαράτσι” του ΕΟΠΥΥ που εστάλη στα διαγνωστικά κέντρα για το clawback του 2019, δηλαδή τις υποχρεωτικές επιστροφές από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις του χώρου της Υγείας, προκειμένου να καλυφθεί η διαφορά σε σχέση με το κλειστό προϋπολογισμό.

Το κονδύλι των διαγνωστικών του ΕΟΠΥΥ για τη χρονιά που πέρασε ήταν 400.000.000 ευρώ και το συνολικό χρέος clawback των ιατρών του διαγνωστικού τομέα προς τον ΕΟΠΥΥ υπερβαίνει συνολικά από το 2013 το 1 δισ. ευρώ.

Ήδη, διαγνωστικά κέντρα και κλινικοεργαστηριακοί γιατροί έχουν προειδοποιήσει με κινητοποιήσεις από τον Σεπτέμβριο.

Μεσοσταθμικά η επιβάρυνση για τον διαγνωστικό κλάδο για το clawback του 2019 είναι 23%, αυξημένος κατά 2% από το clawback του 2018 (21%).

Φόβοι για μεγαλύτερες επιστροφές φέτος

Η φετινή χρονιά όμως, λόγω της πανδημίας, είναι ακόμη πιο δύσκολη. Με βάση τους υπολογισμούς του κλάδου, η απώλεια των εσόδων από το πρώτο εξάμηνο του 2020, εξαιτίας του κορωνοϊού, άγγιξε και το 15-20% του κύκλου των εργασιών σε σύγκριση με το 2019, χωρίς να υπολογίζονται οι ζημιές από τις πάγιες υποχρεώσεις των διαγνωστικών εργαστηρίων, κέντρων και ιατρείων, αλλά και το συσσωρευμένο χρέος από το clawback των προηγούμενων ετών.

Όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς, το συνολικό ποσοστό υστέρησης ρευστότητας για το 2020 θα ξεπεράσει το 30%, καθώς θα προστεθεί και η επιβάρυνση 10% από τις δόσεις παλαιότερων επιβαρύνσεων.

Πηγή: capital.gr

Τελευταία Νέα