+30 210 959 9381   Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 210 959 9381 Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Απόσυρση ηλεκτρικών συσκευών: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και ποιο το ύψος της επιδότησης ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

Απόσυρση ηλεκτρικών συσκευών: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και ποιο το ύψος της επιδότησης

Παρασκευή, 04 Φεβρουαρίου 2022

Στα 180 εκ. ευρώ θα ανέρθει η επιδότηση για την αντικατάσταση παλιών ηλεκτρικών συσκευών με σύγχρονες και των συμβατικών οχημάτων με ηλεκτρικά και υβριδικά. 

 
Σε ότι αφορά τη δράση για την απόκτηση νέων αποδοτικών ηλεκτρικών συσκευών, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκα, θα αφορά ψυγεία και κλιματιστικά. Όπως έκανε γνωστό στη Βουλή, το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα αφορά περί τα 200.000 νοικοκυριά. To ύψος του να επιδιώκεται να ανέβει στα 100 εκ. ευρώ, με το υπουργείο να βρίσκεται στη διαδικασία της εύρεσης των σχετικών κονδυλίων από το ΕΣΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα στοχεύει στην αντικατάσταση παλιών κλιματιστικών και ψυγείων που «καίνε» πολύ ηλεκτρικό ρεύμα με νέες συσκευές υψηλότερης ενεργειακής κλάσης. Το ποσοστό της επιδότησης αναμένεται να κυμανθεί στο 30% ή 40% της δαπάνης για την αγορά καινούργιας ηλεκτρικής συσκευής.
 

Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε και στο δημοφιλές πρόγραμμα το «Κινούμαι Ηλεκτρικά». Όπως έχει αναγγείλει ο ίδιος, ο δεύτερος κύκλος αναμένεται να ανοίξει τον Απρίλιο. Η δράση στοχεύει στην αντικατάσταση ΙΧ και επαγγελματικών οχημάτων συμβατικής τεχνολογίας με την αγορά νέων ηλεκτρικών και υβριδικών. Στη διάρκεια της ομιλίας του έκανε γνωστό ότι το ύψος της επιδότησης θα είναι αυξημένο κατά 30% σε σχέση με εκείνο του προηγούμενου κύκλου. Το «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ» εκτιμάται ότι θα έχει προϋπολογισμό 40 εκ. ευρώ και θα αφορά την ενίσχυση των φυσικών και νομικών προσώπων για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων. Σε αυτά τα 40 εκ. ευρώ έρχονται να προστεθούν και πόροι άλλων 40 εκ. ευρώ με τους οποίους θα επιδοτηθούν επαγγελματίες ιδιοκτήτες ταξί προκειμένου να αντικαταστήσουν τα οχήματά τους με καινούργια ηλεκτρικά ή υβριδικά. Το συνολικό πακέτο κινήτρων θα ανέλθει στα 22.500 ευρώ, εκ των οποίων τα 2.000 ευρώ θα είναι μπόνους απόσυρσης.

Κοινοποίηση: Facebook LinkedIn X Email
Cookie Settings
Κλήση Χάρτης Email Ραντεβού