Ασφαλιστικά Ζητήματα

Το λογιστικό γραφείο MoreThanTax διαθέτει πολυετή πείρα, εξειδικευμένο και άρτια κατηρτισμένο προσωπικό. Φροντίζει να ανταποκρίνεται με συνέπεια στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του κάθε πελάτη. Σαν αποτέλεσμα, οι παρεχόμενες υπηρεσίες που αφορούν ασφαλιστικά, φορολογικά ή εργασιακά ζητήματα καλύπτουν ολοκληρωτικά τις σύγχρονες ανάγκες επιχειρήσεων, αλλά και ιδιωτών. Παρέχει επίσης Λογιστικές & Φοροτεχνικές Υπηρεσίες με εξειδίκευση στον Ιατρικό Κλάδο και συμβουλές σε ζητήματα ΕΟΠΥΥ

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

Έως και τις 30 Ιουνίου θα μπορού οι επιχειρήσεις να συμψηφίζουν τα κουπόνια τους με ασφαλιστικές εισφορές ή το νέο φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ

 

Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2022 έχουν περιθώριο οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι να επιλέξουν ασφαλιστική κατηγορία για το 2022.

Σε ισχύ έχει τεθεί από 1η Ιανουαρίου το νέο σύστημα επικουρικής ασφάλισης για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας.

Σε λειτουργία τέθηκε στον διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα https://www.efka.gov.gr/el/asphalismenoi/me-misthotoi/epilogi-asfalistikis-katigorias μέσω της οποίας οι ασφαλισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενοι και αγρότες, μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα την ασφαλιστική κατηγορία στην οποία επιθυμούν να καταταχθούν για το νέο έτος 2022 (Ενότητα Ασφαλισμένοι-> Επιλογή Ασφαλιστικής Κατηγορίας Κύριας Ασφάλισης Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών από 1/1/2022).

Οι αχρεωστήτως καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές στον e-ΕΦΚΑ συμψηφίζονται με τις πάσης φύσεως καθυστερούμενες οφειλές, ρυθμισμένες ή μη, των δικαιούχων προς τον e-ΕΦΚΑ και τους τρίτους φορείς, για τους οποίους ο e-ΕΦΚΑ συνεισπράττει ασφαλιστικές εισφορές, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εργασίας. 

Συνολικά 179 πιστοποιημένοι λογιστές και δικηγόροι θα βρίσκονται στη διάθεση των ασφαλισμένων, από την ερχόμενη Δευτέρα, για να αναλάβουν την ταχεία έκδοση της σύνταξής τους.

Λήγει την Πέμπτη η προθεσμία υποβολής αίτησης για υπαγωγή στο δεύτερο στάδιο της ρύθμισης ασφαλιστικών οφειλών για οφειλέτες του e-ΕΦΚΑ, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες που είχαν υποβάλει αίτημα για τον προσδιορισμό της οφειλής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ.

Την παράταση της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών για εργοδότες και εργαζομένους κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες έως και τις 31 Δεκεμβρίου 202 ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Σε λειτουργία βρίσκεται η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία του e-ΕΦΚΑ για την υποβολή αίτησης-δήλωσης εισφορών παράλληλα απασχολούμενων ελεύθερων επαγγελματιών.

Eντός της εβδομάδας θα εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση η οποία θα καθορίζει τις διαδικασίες για την έκδοση των "κουπονιών" που θα χρησιμοποιήσουν πληττόμενες επιχειρήσεις και επαγγελματίες για να πληρώσουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

Τελευταία Νέα