Ασφαλιστικά Ζητήματα

Το λογιστικό γραφείο MoreThanTax διαθέτει πολυετή πείρα, εξειδικευμένο και άρτια κατηρτισμένο προσωπικό. Φροντίζει να ανταποκρίνεται με συνέπεια στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του κάθε πελάτη. Σαν αποτέλεσμα, οι παρεχόμενες υπηρεσίες που αφορούν ασφαλιστικά, φορολογικά ή εργασιακά ζητήματα καλύπτουν ολοκληρωτικά τις σύγχρονες ανάγκες επιχειρήσεων, αλλά και ιδιωτών. Παρέχει επίσης Λογιστικές & Φοροτεχνικές Υπηρεσίες με εξειδίκευση στον Ιατρικό Κλάδο και συμβουλές σε ζητήματα ΕΟΠΥΥ

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σχεδόν 100.000 οφειλέτες θα ωφεληθουν από τον διπλασιασμό των δόσεων της πάγιας ρύθμισης οφειλών προς τον ΕΦΚΑ, από 12 σε 24, που φέρνει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τον Σεπτέμβριο στη Βουλή.

Σε λειτουργία τέθηκε μια νέα ψηφιακή υπηρεσία του e-ΕΦΚΑ με στόχο την διευκόλυνση των μη μισθωτών που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη και χρειάζονται πρόσθετο χρόνο ασφάλισης.

Παραγραφή χρεών στη 10ετία και αποπληρωμή σε 24 δόσεις για τις ασφαλιστικές οφειλές θα προβλέπει το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας το οποίο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση εντός του Αυγούστου.

Σε λειτουργία τέθηκε η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία του e-ΕΦΚΑ «Προαιρετική Συνέχιση της Ασφάλισης Μη Μισθωτών». Η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία απευθύνεται σε πρόσωπα που η τελευταία ασφάλισή τους ήταν με την ιδιότητα του Μη Μισθωτού, έχουν διακόψει την ασφάλισή τους και επιθυμούν να συνεχίσουν την ασφάλισή τους προαιρετικά για Κλάδο Κύριας Σύνταξης ή/και Ασθένειας ή/και Επικουρικής Ασφάλισης.

Διπλό «μπόνους» για τους φορολογούμενους που είναι συνεπείς ως προς την εξόφληση των χρεών τους σχεδιάζουν το υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ με στόχο την επιβράβευση των συνεπών οφειλετών αλλά και της ανάσχεσης μιας νέας γενιάς κόκκινων χρεών προς το Δημόσιο.

Τη δημιουργία μιας ψηφιακής βάσης αλληλογραφίας ανακοίνωσαν τα υπουργεία Εργασίας και και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Τον τρόπο λειτουργίας της πλατφόρμας «Ψηφιακό Δωμάτιο Επικοινωνίας», η οποία θα λειτουργεί συμπληρωματικά με την ψηφιακή διαδικασία απονομής συνταξιοδοτικών παροχών του e-ΕΦΚΑ. 

Eυνοϊκότερο καθεστώς του υπουργείου Οικονομικών για όσους έχουν ασφαλιστικές οφειλές στον ΕΦΚΑ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Βουλή.  

Μέσω ειδικής ψηφιακής πύλης στο gov.gr θα εκδίδεται το νέο ηλεκτρονικό πιστοποιητικό οικονομικής ενημερότητας που έχει ως στόχο να βάλει τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών και των επιχειρήσεων που χρειάζονται φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα για τις συναλλαγές τους.

Ηλεκτρονικά και χωρίς καμία ταλαιπωρία μπορούν να υποβάλουν πλέον αίτημα για χορήγηση επιδόματος μητρότητας και οι έμμισθες δικηγόροι.

Παρατείνεται έως τις 28/02/2023 η ασφαλιστική ικανότητα στη συντριπτική πλειονότητα των άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένων, σε εκείνους δηλαδή που, κατά το προηγούμενο έτος, είχαν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 50 ημέρες ασφάλισης, καθώς και σε ορισμένες ειδικές κατηγορίες ασφαλισμένων, σύμφωνα με ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ.

Τελευταία Νέα