Φοροτεχνικές Υπηρεσίες

Το λογιστικό γραφείο MoreThanTax διαθέτει πολυετή πείρα, εξειδικευμένο και άρτια κατηρτισμένο προσωπικό. Φροντίζει να ανταποκρίνεται με συνέπεια στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του κάθε πελάτη. Σαν αποτέλεσμα, οι παρεχόμενες υπηρεσίες που αφορούν φορολογικά, ασφαλιστικά ή εργασιακά θέματα, καλύπτουν ολοκληρωτικά τις σύγχρονες ανάγκες επιχειρήσεων, αλλά και ιδιωτών. Παρέχει επίσης Λογιστικές & Φοροτεχνικές Υπηρεσίες με εξειδίκευση στον Ιατρικό Κλάδο και συμβουλές σε ζητήματα ΕΟΠΥΥ

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ

Μόλις το 3,5% του συνόλου των δηλώσεων έχει οριστικοποιηθεί μέχρι σήμρα για το έντυπο Ε1, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, ενώ έχουν υποβληθεί οριστικά 221.473 δηλώσεις Ε1, 72.533 έντυπα Ε2 και 14.406 δηλώσεις Ε3. Κατά την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων η μεγάλη πλειοψηφία, σχεδόν 6 στους 10, έχει μηδενικό αποτέλεσμα.

Σχεδόν 1.300.000 φορολογούμενοι δεν κατάφεραν να καλύψουν το 30% των συνολικών πραγματικών εισοδημάτων του 2020 με ηλεκτρονικές πληρωμές δαπανών, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν θα γλιτώσουν το "πέναλτι" 22% επί των ποσών που δεν κάλυψαν.
 

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα δημοσιευτεί στο ΦΕΚ η Yπουργική Aπόφαση με τις ζώνες των νέων αντικειμενικών αξιών, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζοντας ότι ο ΕΝΦΙΑ συνολικά δε θα είναι υψηλότερος σε σχέση με φέτος, αλλά θα είναι κοινωνικά δικαιότερος.

Πρεμιέρα κάνει σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα της εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών του νέου Πτωχευτικού Νόμου, μέσω της οποίας νοικοκυριά, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις έχουν την ευκαιρία να ρυθμίσουν όλα τα χρέη τους προς τις τράπεζες, τα funds, την ΑΑΔΕ, τον ΕΦΚΑ και τους ΟΤΑ.

Δεν θα επιβαρυνθούν με επιπλέον φόρο εισοδήματος όσοι φορολογούμενοι ανήκουν στην κατηγορία των πληττόμενων και δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν το 30% του εισοδήματος από ηλεκτρονικές αποδείξεις. 

Περισσότερες από 15.000 προσωρινές φορολογικές δηλώσεις υποβλήθηκαν και οριστικοποιήθηκαν 5.700, σε λιγότερο από 24 ώρες μετά τη λειτουργία της πλατφόρμας Taxisnet. 

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Oικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ ο ίδιος αναφέρθηκε και στις πληρωμές που έχουν προγραμματιστεί για αυτή την εβδομάδα.

Με μια εξώδικη δήλωση, που θα κοινοποιήσουν στους ενοικιαστές τους, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα απαλλαγούν φέτος από τη φορολόγηση με συντελεστές έως 45% για τα ανείσπρακτα ενοίκια, σύμφωνα με εγκύκλιο της ΑΑΔΕ.

Το νέο έντυπο Ε3 που θα κληθούν να συμπληρώσουν και να υποβάλουν περίπου 1 εκατ. φορολογούμενοι που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα με βασικότερη αλλαγή τις προσυμπληρωμένες οικονομικές ενιχύσεις που δόθηκαν από το κράτος μέσα στο 2020.

Επτά νέοι κωδικοί εντάσσονται στα έντυπα των φορολογικών δηλώσεων λόγω των φορολογικών ρυθμίσεων. 

Τελευταία Νέα