Φοροτεχνικές Υπηρεσίες

Το λογιστικό γραφείο MoreThanTax διαθέτει πολυετή πείρα, εξειδικευμένο και άρτια κατηρτισμένο προσωπικό. Φροντίζει να ανταποκρίνεται με συνέπεια στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του κάθε πελάτη. Σαν αποτέλεσμα, οι παρεχόμενες υπηρεσίες που αφορούν φορολογικά, ασφαλιστικά ή εργασιακά θέματα, καλύπτουν ολοκληρωτικά τις σύγχρονες ανάγκες επιχειρήσεων, αλλά και ιδιωτών. Παρέχει επίσης Λογιστικές & Φοροτεχνικές Υπηρεσίες με εξειδίκευση στον Ιατρικό Κλάδο και συμβουλές σε ζητήματα ΕΟΠΥΥ

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ

Εξτρα έκπτωση φόρου έως 2.200 ευρώ στους φορολογουμένους που θα πραγματοποιούν ηλεκτρονικές πληρωμές με συγκεκριμένα επαγγέλματα προβλέπει το νέο καθεστώς για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις που ισχύει από την Πρωτοχρονιά.

Ανοιχτή είναι από χθες η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή χωριστών φορολογικών δηλώσεων από τα παντρεμένα ζευγάρια που το επιθυμούν. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωστοποιήσουν την πρόθεσή τους για ξεχωριστή υποβολή δηλώσεων εισερχόμενοι στη σχετική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου.

Φοροελαφρύνσεις σχεδιάζει η κυβέρνηση για το 2022 από τις οποίες θα επωφεληθουν εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουμένους. Οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα θα συνεχίσουν να βλέπουν αυξημένες τις μηνιαίες αποδοχές τους λόγω της αναστολής της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και της επέκτασης του κουρέματος των ασφαλιστικών εισφορών και οι επιχειρήσεις θα φορολογηθούν για τα κέρδη τους με μειωμένο φορολογικό συντελεστή ενώ θα έχουν μικρότερη παρακράτηση φόρου.

Ανοίγει, εντός των επόμενων ημερών, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, η πλατφόρμα για τις αιτήσεις συζύγων που θέλουν να υποβάλλουν ξεχωριστά φορολογικές δηλώσεις.

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά ξεκίνησε φέτος η διαδικασία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων καθώς με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, καλούνται τα λογιστήρια των επιχειρήσεων και οι φορείς του Δημοσίου να υποβάλουν ηλεκτρονικά έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022 τις βεβαιώσεις αποδοχών, συντάξεων, αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα, μερισμάτων για το φορολογικό έτος 2021.

Τις δόσεις για τον φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ και τον ΦΠΑ του προηγούμενου μήνα θα πρέπει να καταβάλλουν έως τα τέλη του μήνα οι φορολογούμενοι ενώ λήγει και η προθεσμία υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων από όσους εισέπραξαν αναδρομικά και άλλα ποσά κατά την διάρκεια του περασμένου της χρονιάς που φεύγει.

Ελαχιστοποιείται, με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, η γραφειοκρατία στις δηλώσεις απόδοσης ΑΦΜ, έναρξης ατομικής επιχείρησης και μεταβολής στοιχείων φυσικού ή νομικού προσώπου, παράλληλα με τη δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων μέσω της myAADE (myaade.gov.gr) και της εφαρμογής «Τα Αιτήματά μου». 

Από σήμερα και στο εξής δεν θα απαιταίται η επίσκεψη των πολιτών στην Εφορία για γονικές παροχές κινητής και ακίνητης περιουσίας καθώς η ΑΑΔΕ έθεσε σε λειτουργία την πλατφόρμα myProperty μέσω της οποία θα γίνεται ηλεκτρονικά η διαδικασία.

Ψηφιακά μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ, myProperty, πραγματοποιούνται, από σήμερα, οι δηλώσεις φόρου δωρεών και γονικών παροχών. 

Παράταση στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων (Πόθεν Έσχες) προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο "Μεταρρυθμίσεις στο νομοθετικό πλαίσιο της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών και άλλες επείγουσες διατάξεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης".

Τελευταία Νέα