Φοροτεχνικές Υπηρεσίες

Το λογιστικό γραφείο MoreThanTax διαθέτει πολυετή πείρα, εξειδικευμένο και άρτια κατηρτισμένο προσωπικό. Φροντίζει να ανταποκρίνεται με συνέπεια στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του κάθε πελάτη. Σαν αποτέλεσμα, οι παρεχόμενες υπηρεσίες που αφορούν φορολογικά, ασφαλιστικά ή εργασιακά θέματα, καλύπτουν ολοκληρωτικά τις σύγχρονες ανάγκες επιχειρήσεων, αλλά και ιδιωτών. Παρέχει επίσης Λογιστικές & Φοροτεχνικές Υπηρεσίες με εξειδίκευση στον Ιατρικό Κλάδο και συμβουλές σε ζητήματα ΕΟΠΥΥ

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ

Πιο εύκολες και χωρίς επισκέψεις στην εφορία γίνονται πλέον οι άτυπες γονικές παροχές και δωρεές χρηματικών ποσών για την απόκτηση αυτοκινήτου, κατοικίας ή άλλου περιουσιακού στοιχείου.

Πρεμιέρα κάνει το Σεπτέμβριο το EISPRAXIS το οποίο επιστρατεύει η ΑΑΔΕ για να εισπράξει τα χρέη από όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα αλλά δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στην Εφορία. Για κάθε οφειλέτη δημιουργείται ηλεκτρονικός φάκελος ο οποίος θα περιλαμβάνει πληροφορίες και στοιχεία για τις οφειλές του, τα εισοδήματα, τα περιουσιακά στοιχεία του, τις συναλλαγές του.

Την παράταση έως την 31η Αυγούστου 2022 της έκπτωσης φόρου 3% για τους φορολογούμενους που θα επιλέξουν να εξοφλήσουν το φόρο εισοδήματος που προέκυψε μετά την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης προβλέπει η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών.

Περιθώριο έως τις 30 Αυγούστου για να υποβάλλουν φορολογική δήλωση έχουν όσοι πολίτες δεν το έχουν ήδη πράξει με το υπουργείο Οικονομικών να διευκρινιζει πως πρόκειται για την τελευταία παράταση που δίνεται.

Την πρόθεσή του να καταργηθούν πλήρως τα τεκμήρια διαβίωσης για τους πολίτες επανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών. Ωστόσο, θα πρέπει να ενεργοποιηθεί ένα νέο σύστημα εντοπισμού των πραγματικών εισοδημάτων των φορολογουμένων κυρίως μέσα από την πλήρη εφαρμογή των έμμεσων τεχνικών ελέγχου και την περαιτέρω επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούνιο οι Έλληνες δουλεύουν για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους προς το Κράτος και να «απελευθερωθούν» φορολογικά, σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών «Μάρκος Δραγούμης» (ΚΕΦίΜ), από την οποία προκύπτει ότι οι πληρωμές στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία «τρώνε» τις 181 από τις 365 ημέρες του χρόνου.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, ωστόσο, περίπου 1 εκ. φορολογικές δηλώσεις δεν έχουν ακόμη υποβληθεί.

Τέλος στα σενάρια περί παράτασης της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, που λήγει σε δυο εβδομάδες βάζει η κυβέρνηση ξεκαθαρίζοντας ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία έως τις 29 Ιουλίου.

Στην ψηφιακή πλατφόρμα MyProperty της ΑΑΔΕ θα ενταχθούν, από την ερχόμενη εβδομάδα, και οι κληρονομιές. Μέσω της πλατφόρμας και οι δηλώσεις φόρου κληρονομιάς θα ολοκληρώνονται από το γραφείο του συμβολαιογράφου και οι φορολογούμενοι θα γλιτώσουν από τις επισκέψεις και την ταλαιπωρία στην Εφορία.

Τρεις στους δέκα φορολογούμενους δεν έχουν υποβάλει ακόμη δήλωση, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, ενώ η σχετική προθεσμία οδεύει προς τη λήξη της. Στο πλαίσιο αυτό, ανοιχτό είναι το σενάριο μιας νέας παράτασης έως τα τέλη Αυγούστου.

Τελευταία Νέα