Όχι απλά ένα Λογιστικό Γραφείο

Το λογιστικό γραφείο MoreThanTax διαθέτει πολυετή πείρα, εξειδικευμένο και άρτια κατηρτισμένο προσωπικό. Φροντίζει να ανταποκρίνεται με συνέπεια στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του κάθε πελάτη. Σαν αποτέλεσμα, οι παρεχόμενες υπηρεσίες που αφορούν φορολογικά, εργασιακά ή ασφαλιστικά ζητήματα, καλύπτουν ολοκληρωτικά τις σύγχρονες ανάγκες επιχειρήσεων, αλλά και ιδιωτών. Παρέχει επίσης Λογιστικές & Φοροτεχνικές Υπηρεσίες με εξειδίκευση στον Ιατρικό Κλάδο και συμβουλές σε ζητήματα ΕΟΠΥΥ

Ευάλωτα νοικοκυριά: Άνοιξε η πλατφόρμα για τη ρύθμιση οφειλών και τη δεύτερη ευκαιρία

Άρθρα Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021 06:31

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους για την α΄ κατοικία των ευάλωτων νοικοκυριών, στο πλαίσιο του νέου νόμου για τη ρύθμιση οφειλών και την παροχή δεύτερης ευκαιρίας.

Ο νόμος προβλέπει ευνοϊκές ρυθμίσεις, οι οποίες συνοψίζονται στις εξής:

  • Τα νοικοκυριά μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού σε έως 240 δόσεις προς το Δημόσιο και έως 420 δόσεις προς τους χρηματοδοτικούς φορείς.
  • Επίσης, ο νόμος προβλέπει επιδότηση δανείων πρώτης κατοικίας ευάλωτων νοικοκυριών για πέντε έτη σε όσους ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα επιτρέπει στους οφειλέτες με ισχυρή οικονομική αδυναμία να λάβουν τη σχετική βεβαίωση ότι όντως αποτελούν ευάλωτα νοικοκυριά. Ακολούθως, μπορούν να επωφεληθούν από τις προστατευτικές πρόνοιες του Νόμου 4738/2020, δηλαδή να διαγράψουν όλες τις οφειλές τους και να λάβουν τη 2η ευκαιρία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση www.gov.gr/ipiresies/periousia-kai-phorologia/diakheirise-opheilon/bebaiose-eualotou-opheilete. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, για περαιτέρω ενημέρωση σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο και τις επιλογές διαχείρισης των οφειλών τους, οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν σε ένα από τα 50 Κέντρα και Γραφεία Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους που λειτουργούν πανελλαδικά.

Τελευταία Νέα